23. května 2017 • 15:00

Lavička: Schick a Juventus? Velká výzva, umí ale dát gól z každé situace

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V kvalifikačním cyklu byl jeho velkou oporou a sázet na něj bude chtít i na EURO v Polsku. Bez nejlepšího střelce Patrika Schicka by zřejmě Vítězslav Lavička česká lvíčata na evropský šampionát nedovedl. I proto jej nepřekvapuje, že se o něm mluví ve spojitosti s přestupem do Juventusu Turín. „Jeho výkony musely určitě upoutat pozornost,“ řekl kouč reprezentace do 21 let.



V zahraničí hraje teprve prvním rokem, přesto ukázal, že čas na aklimatizaci není třeba. Český útočník Patrik Schick řádí v dresu Sampdorie Janov zápas co zápas. Pokud není na seznamu střelců, zaujme parádní kličkou. I proto se kolem něho shlukují Juventus, Inter, Neapol či AS Řím.

„Už za mého působení ve Spartě to byl velký talent. Jeho vývoj se posouvá velmi rychle. Prospělo mu, že brzy naskočil do dospělého fotbalu a především hostování v Bohemians. Poté, co odešel do Sampdorie, tak nás překvapuje dál,“ říká Lavička o Schickovi.

Lavička: Schick ví, čeho chce dosáhnout a jde si za tím
Video se připravuje ...

V posledních dnech italská média informovala o tom, že by se měl 21letý střelec v létě přestěhovat z Janova do Turína a zdokonalovat se v černobílém dresu pod dohledem Pavla Nedvěda . Co na to Lavička?

„Pokud by krok do Juventusu udělal, tak by konkurence v týmu byla pro něj další výzvou, aby se zkusil prosadit i tam,“ myslí si. „Velmi dobře cítí fotbal a dokáže dát gól z každé situace. V zahraničí nasbíral za jednu sezonu obrovské zkušenosti.“

Trenér Lavička: Kluci se na EURO těší, to je nejdůležitější
Video se připravuje ...

Patrik Schick měl odmítnout lepší smlouvu od Sampdorie
Patrik Schick měl odmítnout lepší smlouvu od Sampdorie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud