9. března 2011 • 16:27

Kouč Magath po sezoně v Schalke skončí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dalším předním bundesligovým klubem, který po sezoně vymění trenéra, je loňský vicemistr Schalke. Podle informací německých médií se vedení klubu při úterním jednání dohodlo s koučem Felixem Magathem na ukončení spolupráce, přestože má v Schalke platnou smlouvu do června 2013.



Důvodem jsou neuspokojivé ligové výsledky.Samotný Magath však popřel, že by s ním klubové špičky řešily jeho budoucnost.

"O ničem nevím, hodlám dodržet smlouvu platnou do roku 2013," sdělil novinářům v době, kdy se jeho tým koncentroval na večerní odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Valencii. Ani vedení tradičního klubu z Gelsenkirchenu se k trenérské otázce oficiálně nevyjádřilo.

Schalke pod uznávaným trenérem figuruje až na desátém místě a s pětibodovým náskokem na sestupové příčky. Daří se mu alespoň v Německém poháru, kde si zahraje finále proti Duisburgu, i v Lize mistrů.

Ani případný postup do čtvrtfinále však Magathovi pozici pro příští sezonu nezachrání. V případě dalších neuspokojivých výsledků v lize může prý sedmapadesátiletý Magath přijít o práci ještě před koncem sezony. Vedení se snaží hledat nového a mladšího kouče, který by však měl za sebou už nějaké úspěchy.

Magath přišel do Schalke v létě 2009, zastává rovněž funkci manažera a je členem užšího vedení klubu. Jeho úkolem bylo získat do konce svého angažmá německý titul, což se mu nepodaří.

V minulé sezoně nicméně Schalke dlouhou bojovalo s Bayernem o špici, nakonec skončilo s pětibodovým odstupem druhé. Paradoxně také nejúspěšnější celek minulé sezony Bayern oznámil v úterý, že v dalším ročníku už nepočítá s koučem Louisem van Gaalem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud