4. února 2012 • 18:19

Schalke po pěti výhrach pouze remizovalo, Kadlec viděl červenou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN BUNDESLIGY | Fotbalisté Schalke nevyužili v bundeslize možnost šestým vítězstvím za sebou vyrovnat klubový rekord. Soupeř Plzně v Evropské lize po pěti předešlých výhrách dnes doma pouze remizoval s Mohučí 1:1 a na vedoucí Dortmund ztrácí dva body. Bod získal také Wolfsburg s Petrem Jiráčkem v sestavě, obránce Michal Kadlec z Leverkusenu dostal v souboji se Stuttgartem červenou kartu.



Schalke nastřílelo v předchozích třech zápasech dvanáct gólů, ale proti Mohuči se dlouho trápilo a muselo dotahovat. Egypťan Zidan po čtvrthodině hry volejem zužitkoval centr exsparťana Zabavníka a hosté vedli. Favorit se prosadil až po hodině hry, kdy Obasi obešel českého reprezentanta Zdeňka Pospěcha a z úhlu vyrovnal.

Schalke odehrálo utkání v sestavě: Unnerstall - Höger, Papadopulos, Höwedes, Fuchs - Matip, Obasi, Draxler (46. Jurado) - Raúl (73. Pukki) - Marica (46. Farfán), Huntelaar.

Nepovedený zápas prožil zadák Leverkusenu Kadlec. Reprezentační levý bek dostal proti Stuttgartu po přestávce během pěti minut dvě žluté karty a musel předčasně pod sprchy. Bayer v oslabení neudržel těsný náskok 2:1 a v předposlední minutě přišel o tři body.

Jiráček ve třetím utkání za Wolfsburg poprvé odehrál celých 90 minut a dostal také premiérovou žlutou kartu. Reprezentační záložník tradičně bojovným výkonem pomohl "Vlkům" k bezbrankové remíze s rozjetým Mönchengladbachem, hosté tak utrpěli v jarní části sezony vůbec první bodovou ztrátu.

Trenér Wolfsburgu Felix Magath se postaral o nový rekord bundesligy, Sissoko z Pobřeží slonoviny je 36. hráčem, jehož poslal do hry v této ligové sezoně. Tolik fotbalistů ještě nikdo během jednoho ročníku nevystřídal. Jiráčkův spoluhráč Jan Polák nebyl kvůli problémům s kotníkem ani na lavičce.

Zranění znemožnilo start také záložníkovi Janu Morávkovi z Augsburgu, který si na hřišti Hoffenheimu připsal druhou remízu 2:2 po sobě a odpoutal se ze dna tabulky.

Situaci si dál komplikuje Hertha Berlín, která proti Hannoveru utrpěla ve třetím jarním duelu třetí porážku. Stoper Roman Hubník odehrál za tým z německé metropole celé utkání.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud