25. června 2012 • 16:16

Jiráček a Pilař na EURO? Skvělí, chválí hráče jejich trenér z Wolfsburgu

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Wolfsburgu Felix Magath už se těší, až na startu letní přípravy přivítá v kabině vedle Petra Jiráčka i Václava Pilaře. „Jejich výkony mě potěšily,“ okomentoval přísný kouč jejich výkony na právě probíhajícím EURO.



Zatímco Petr Jiráček obléká zelený dres „vlků“ už půl roku, jeho parťák z Plzně dorazí do města automobilů až nyní.

„Je pro mě zklamáním, že u nás takovýhle hráč nebyl už v zimě,“ přiznal trenér Felix Magath poté, co na sebe Václav Pilař upozornil dobrými výkony na mistrovství Evropy. Sice jej lákal do týmu už během zimní pauzy společně s „Jirasem“, jenže z přestupu nakonec sešlo kvůli tomu, že se nedohodly Hradec Králové s Plzní, kde hráč hostoval.

Magath nyní doufá, že se třiadvacetiletý štírek co nejrychleji adaptuje na bundesligu. „Pohybově na mě udělal velký dojem,“ poznamenal pro odborný magazín Kicker.

Svou pozornost během sledování zápasů EURO samozřejmě zaměřil i na Jiráčka, jehož má na očích už půl sezony. „Vypadal velmi dobře. Napevno s ním počítám,“ řekl Magath.

Pochvaly se od něj dočkali i ostatní fotbalisté, kteří do Polska a na Ukrajinu přijeli z Wolfsburgu. Třeba chorvatský střelec Mario Mandžukič (3 branky) nebo dánský obránce Simon Kjaer. „Jsem hrdý, když vidím, co moji hráči předvádí,“ pravil.

„Ukazuje mi to, že moje tréninkové metody nejsou úplně špatné. Když po tak náročné sezoně předvedete takové výkony, musíte být dobře trénovaný,“ má jasno osmapadesátiletý Magath.

Na rozdíl od Čechů však Mandžukič s Kjaerem na podzim zelený dres oblékat nebudou. Oba chtějí Wolfsburg opustit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud