Michal Petrák
25. srpna 2012 • 19:02

Gebre Selassie dal gól Dortmundu: Po zádech mě nikdo neplácal

Autor: Michal Petrák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Poprvé vypálil v bundeslize na branku a míč hned skončil v síti úřadujících německých mistrů z Dortmundu. Bylo to jako sen. Přesto nakonec Theodor Gebre Selassie v dresu Werderu Brémy končil duel v rozpacích. Jeho tým totiž prohrál 1:2 a bývalý hráč z Liberce se musel vyrovnat s novou skutečností. Poprvé v kariéře se mu totiž stalo, že jeho gól neznamenal bodový zisk pro jeho mužstva.



Brémy výkonem nezklamaly, s úřadujícím mistrem držely krok. „Nesmí nás to ukolébat. Body jsme nezískali,“ řekl pro Nedělní Sport Theodor Gebre Selassie.

Zápas hraný v báječné atmosféře si český reprezentant užíval, pochopitelně ho však mrzelo, že jeho tým nakonec prohrál.

„Ještě se mi nestalo, abych se trefil a šel ze hřiště s prázdnou. Takže je to takový blbý. Člověk má na jednu stranu radost, že dal gól, na druhou stranu si uvědomuje, že to bylo k ničemu,“ konstatoval realisticky obránce.

Po závěrečném hvizdu se nejspíš i kvůli porážce pochvaly nedočkal. Trenér Thomas Schaaf jen konstatoval, že výkon týmu nebyl špatný s tím, že je třeba za týden vyhrát nad Hamburkem. „Mě nikdo po zádech neplácal, protože z toho nic nebylo,“ přiznal Gebre Selassie.

Svou první bundesligovou trefu připisoval částečně i štěstěně, protože míč přiletěl přesně do míst, kde český fotbalista stál. „Vědu bych z toho nedělal. Byl jsem hrozně rád, že jsme vyrovnali, a doufal jsem, že to udržíme,“ svěřil se obránce. Nakonec se ale musel vyrovnat s těsnou porážkou.

VIDEO: Podívejte na první bundesligovou trefu Theodora Gebre Selassieho

Velký rozhovor s Theodorem Gebre Selassiem čtěte v Nedělním Sportu.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud