2. října 2012 • 17:18

Ballackova kariéra je definitivně u konce. Už bylo načase, přiznal Němec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack ukončil hráčskou kariéru. Šestatřicetiletý záložník a trojnásobný německý Fotbalista roku to oznámil prostřednictvím svého agenta.



Ballack byl naposledy hráčem Leverkusenu, za který už v květnu odehrál svůj poslední profesionální zápas. V létě mu vypršela dvouletá smlouva, spekulovalo se pak o jeho možném pokračování kariéry v Austrálii, USA či Číně.

Michael Ballack při utkání Evropské ligyFoto ČTK/AP
"Poslední dny bez aktivního fotbalu mi ukázaly, že je načase skončit. Bylo mi ctí hrát pod špičkovými trenéry a s fantastickými spoluhráči. Určitě mi bude chybět, že už nebudu hrát a střílet góly před 80.000 diváků," uvedl Ballack v prohlášení. "Teď už se těším na novou kapitolu ve svém životě," dodal.

V Leverkusenu Ballack působil po návratu z úspěšného působení v Chelsea. V anglickém klubu byl čtyři roky spoluhráčem Petra Čecha a odehrál 105 zápasů, předtím si připsal ještě o dva starty více za Bayern Mnichov, bundesligu hrál také za Kaiserslautern. Získal čtyři německé tituly a jeden anglický.

Od roku 1999 byl součástí reprezentace, za kterou odehrál 98 zápasů a nastřílel 42 gólů. Stal se s ní vicemistrem světa v roce 2002, vicemistrem Evropy 2008 a získal bronz z MS 2006. Před dvěma lety se s národním týmem rozloučil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud