23. února 2013 • 17:27

Brémy dostaly na Bayernu šest gólů, Gebre Selassie si dal vlastňáka

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Zápas proti Bayernu, to je svátek. Český fotbalista Theo Gebre Selassie na něj ale se svým Werderem Brémy tentokrát nebude vzpomínat rád. Bavorský velkoklub, který se řítí za německým titulem jako válec, vyhrál doma jasně 6:1. Český obránce si navíc na začátku druhého poločasu za stavu 2:0 pro Bayern vstřelil vlastní gól, když jej míč trefil do stojné nohy a odšoural se do sítě.



Bayern válí a mašíruje za bundesligovým titulem. Zabrzdit ho nedokázal ani Werder Brémy s českým obráncem Gebre Selassiem. Ten se vrátil do základní sestavy po třízápasové pauze vynucené zlomeninou záprstní kosti, Hosté chtěli favorita potrápit, ale už v poločase prohrávali o dvě branky.

Naději na lepší výsledek pro Brémy zmařil nepovedený start do druhé půle. Tam unikl po pravém křídle Gomez a poslal míč před branku. Český obránce Theo Gebre Selassie se snažil zažehnat nebezpečí před nabíhajícím Riberym, ale poslal míč nešťastně do vlastní sítě.

VIDEO: Podívejte se, jak si dal Gebre Selassie na Bayernu vlastní gól

Ribéry se pro jistotu ještě po míči vrhl, ale ten i bez jeho pomoci překročil brankovou čáru a vlastňák byl na světě. Český obránce jen smutně kroutil hlavou, Francouz si naopak užíval gólovou oslavu. Werder nakonec na půdě bundesligového lídra zkolaboval a odvezl si krutou porážku 1:6.

Bayern tak dostal v nejvyšší německé soutěži gól po 577 minutách, radost mu to ale nezkazilo.

Debakl 1:5 schytal Hamburk, v jehož brance nahradil Jaroslava Drobného vyléčený brankář René Adler. Jedinou branku hostů, kteří kvůli kvůli debaklu promrhali možnost posunout se na páté místo, dal Rafael van der Vaart z penalty.

Mainz s obráncem Zdeňkem Pospěchem už v páté minutě vedla nad Wolfsburgem díky Nikimu Zimlingovi. Soupeř ale na konečných 1:1 srovnal za deset minut po akci záložníka Jana Poláka, jehož centr poslal do branky hlavou Naldo.

Düsseldorf se stoperem Martinem Latkou prohrál na hřišti Schalke 1:2. Obrana hostů dvakrát neuhlídala Joela Matipa, který vstřelil svůj dosud jediný gól v tomto ročníku v září rovněž Fortuně. Gelsenkirchenský klub přerušil sérii čtyř bodových ztrát a na jaře vyhrál teprve podruhé.

Při remíze 1:1 se Stuttgartem asistoval na hřišti posledních 23 minut norimberský Tomáš Pekhart. Bez českých záložníků Jana Morávka a Milana Petržely se obešel Augsburg a v přímém souboji o šestnáctou příčku, zajišťující alespoň baráž o udržení v lize, zdolal Hoffenheim 2:1.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Augsburg - Hoffenheim 2:1 (45. Či Tong-Won, 79. Mölders - 90.+1 De Camargo), Bayern Mnichov - Brémy 6:1 (52. a 89. Gomez, 25. Robben, 29. Martínez, 49. vlastní Gebre Selassie, 86. Ribéry - 58. De Bruyne), Hannover - Hamburk 5:1 (45. a 68. Ya Konan, 7. Diouf, 39. Huszti z pen., 85. Abdellaoue - 13. Van der Vaart z pen.), Mainz - Wolfsburg 1:1 (5. Zimling - 15. Naldo), Stuttgart - Norimberk 1:1(51. Traoré - 77. Feulner), Schalke - Düsseldorf 2:1 (29. a 81. Matip - 56. Bellinghausen).

Bayern slaví, v bundesligovém zápase vyhrál nad Werderem Brémy 6:1
Bayern slaví, v bundesligovém zápase vyhrál nad Werderem Brémy 6:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud