27. února 2013 • 11:01

Bitva o Německo. Sestřelí Lewandowski Bayern, kam ho chce Guardiola?

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

BAYERN - BORUSSIA ONLINE 20:30 | V úterý španělské El Clásico, dnes pro změnu bitva o Německo. Fanoušek má rozhodně z čeho vybírat! V půl deváté večer se servíruje další fotbalová laskomina - pohárový souboj Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund. Velká pozornost je přitom upřena na Roberta Lewandowského, který by už v létě mohl střílet góly pod Pepem Guardiolou.



V Německu se o tom debatuje už dlouho. Opravdu odejde polský kanonýr k velkému rivalovi? „Koncentruji se jen na výkony v Dortmundu, všechno ostatní je mi jedno,“ ujišťuje Robert Lewandowski.  Spekulace nechce nijak komentovat.

Jenže to za něj udělal jeho manažer Cezare Kucharski, jenž se rozpovídal v diskusním pořadu polské televize. „Robert se už rozhodl. Je ale na něm, kdy své rozhodnutí oznámí,“ uvedl.

„Kdo sledoval jeho kariéru, ví, že nikde nehrál déle než dva roky. V Dortmundu teď nastupuje třetí sezonu. Kdo umí číst mezi řádky, pochopí,“ naznačil, že prodloužení kontraktu s Borussií rozhodně neplánuje. Ten současný mu vyprší v roce 2014 a je tedy otázkou, zda odejde za rok zadarmo, nebo již toto léto za pořádný balík.

Podle serveru transfermarkt.de je jeho aktuální hodnota na trhu 28 milionů eur, tedy v přepočtu sedm set milionů korun. Tuhle částku prý jsou ochotny zaplatit dva kluby - Manchester United a Bayern Mnichov. Německá média favorizují v boji o elitního snajpra právě bavorský velkoklub.

Dnes večer tedy čeká Lewandowského pikantní duel. Ve čtvrtfinále německého poháru se možná postaví proti budoucímu zaměstnavateli. Co to s ním udělá? Podle trenéra Jürgena Kloppa nic.

„O všem, na co Robert ve fotbale myslí, jsem informovaný. Je odpočinutý a nažhavený,“ zůstává v klidu. „A co se týče výroků jeho manažera, co kdy a kde řekne, je mi úplně buřt,“ dodal.

Na Lewandowského hodně spoléhá. Ve třech posledních zápasech s Bayernem se totiž trefil čtyřikrát. „Patříme k několika málo týmům na této planetě, které jsou schopny Bayern porazit. Rozhodně není nic rozhodnuté,“ varuje do Mnichova Klopp.

Naštve Robert Lewandowski budoucí šéfy?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud