26. dubna 2013 • 14:51

Lewandowského jsme nepodepsali, popřel Bayern. Plácl si s United?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by Bayern Mnichov po Mariovi Götzem zlanařil také Roberta Lewandowského, fanoušci Dortmundu by snad vyšli stávkovat do ulic. Nic takového ale prý nehrozí. Zástupci bavorského klubu uvedli, že s polským útočníkem nejsou v žádném kontaktu.



S fanoušky Dortmundu pořádně zamávala zpráva o odchodu "německého Messiho", talentovaného Maria Götzeho. Dvacetiletý klenot ofenzivy Borussie využil výstupní klauzule ve smlouvě a ještě před koncem sezony se dohodl s Bayernem Mnichov.

O změně zaměstnavatele prý vážně uvažuje také Robert Lewandowski. "Už jsme se dohodli s jedním klubem, Robert v létě odejde," prozradil německému deníku Sport Bild hráčův manažer Maik Barthel.

Jedním z vážných zájemců měl být Bayern Mnichov. Den poté, co hráčův agent zveřejnil větu o dohodě s novým zaměstnavatelem, bavorský klub vydal jasné prohlášení. "FC Bayern není s Robertem Lewandowskim v žádném kontaktu," popřeli jakékoliv námluvy.

Do čela peletonu zvučných zájemců se tak dostává Manchester United. Ti za 24letého ostrostřelce nabízeli 20 milionů liber (620 milionů korun), což se Borussi zdálo málo. Poté, co pustili do Bayernu Maria Götzeho, se totiž nechtějí zbavovat další klíčové opory.

Podle britského deníku The Sun jsou "rudí ďáblové" ochotni částku ještě zvýšit. Doufají, že 28 milionu liber odstupného a týdenní plat 200 000 liber po dobu pěti let přesvědčí klub i hráče.

Robert Lewandowski ve středu zazářil v utkání proti Realu Madrid, který sestřelil čtyřmi góly. V Borussii má smlouvu už jen na příští sezonu, pak by z klubu odešel zadarmo.

Dortmund chce svého nejlepšího střelce udržet. Pro hráče připravuje nový kontrakt a věří, že se ho podaří přesvědčit k setrvání ve žlutočerném dresu.

Polský útočník Borussie Dortmund Robert Lewandowski je novým dortmundským bohem. Do sítě Realu Madrid dal v úvodním semifinále Ligy mistrů čtyři góly a Dortmund vyhrál 4:1
Polský útočník Borussie Dortmund Robert Lewandowski je novým dortmundským bohem. Do sítě Realu Madrid dal v úvodním semifinále Ligy mistrů čtyři góly a Dortmund vyhrál 4:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud