28. října 2013 • 18:40

Daridův Freiburg potopil gólman. Do p*dele, komentoval chyby

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý Freiburg se trápí. V lize po deseti zápasech stále čeká na první výhru, klubu s českými hráči Krmašem, Daridou a Pilařem se nedařilo ani o víkendu. V nedělním utkání s Hamburkem (0:3, Jiráček zůstal jen na lavičce) předvedl nevídané chyby gólman Oliver Baumann. Hrubicemi se podepsal pod všechny branky, po zápase chtěl na nepovedený výkon co nejrychleji zapomenout.



Proti Hamburku poprvé navlékl kapitánskou pásku, trenér třiadvacetiletému mladíkovi v brance dal velkou důvěru. Jenž Oliveru Baumannovi bundesligové utkání, slušně řečeno, vůbec nesedlo.

Gólman Freiburgu předvedl fatální hrubice, které se nestávají ani amatérským brankářům v okresním přeboru.


Na konci prvního poločasu vyběhl před vápno na dlouhý míč, jenže balon nepochopitelně minul a pro Beistera nebyl problém dostat Hamburk do vedení. Téměř identicky padl i druhý gól Lasoggy těsně po přestávce.

Aby toho nebylo málo, čisté svědomí nezůstalo brankáři ani při třetím úderu Hamburku. Baumann neudržel střelu ze střední vzdálenosti a Van der Vaart neměl problém se zakončením. Diváci nespokojeně pískali, nikdo nechápal takové tři úlety, které jednička Freiburgu za jeden zápas stihla.

VIDEO: podívejte se na tři minely gólmana Freiburgu

"Tohle se prostě stává," komentoval Baumann své hrubky bezprostředně po utkání. "Zákroky mi nevycházely tak, jak jsem chtěl. Ale není to tak, že bych byl zoufalý. Takové situace mě ještě posílí. Je lepší, když jsem chyby udělal v jednom zápase najednou," snažil se mluvit s nadhledem.

Když se ale během rozhovoru pro televizi Sky měl na své minely podívat ze záznamu, raději odvracel zrak. "Dop*dele, co má tohle znamenat?!" nechápal své minely někdejší gólman německé jednadvacítky.

Nadějného brankáře po zápase podrželo vedení Freiburgu. "Zachránil nám spousty bodů, nemůžete ho hned obviňovat," uvedl šéf klubu Fritz Keller. Pro chyby brankáře měl pochopení i trenér vítězného Hamburku Bert van Marwijk. "Tohle se prostě hráčům stává, o tom není pochyb."

Tým, za který do utkání zasáhla česká trojice Krmaš, Darida a Pilař, na domácí půdě přišel o důležité body. Po deseti odehraných kolech stále čeká na první bundesligové vítězství, s pěti body mu v tabulce patří předpslední, 17. příčka. Freiburg ztrácí i v Evropské lize, kde je ve skupině s Libercem na třetí, nepostupové pozici.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud