13. ledna 2014 • 16:25

Trenér Frankfurtu radí Kadlecovi: Nauč se německy a neztrácej míče

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začal skvěle, v bundeslize nasázel čtyři góly. Ale pak se Václav Kadlec střelecky zasekl. Do posledních dvou duelů už ani nezasáhl a zůstal jenom na lavičce. Od kouče Frankfurtu Armina Veha teď dostal dva úkoly, na kterých musí v přípravě a během jarních bojů zapracovat: komunikace a důraznější hra.



Václav Kadlec před několika dny v rozhovoru pro iSport.cz přiznal, že „stoprocentně šlo o nejtěžší podzim v kariéře“. Po brilantním úvodu polevil ve střílení gólů a teď bojuje o to, aby se vrátil zpět do sestavy.

Václav KadlecFoto Michal Beránek SPORT

„Kdybych ty svoje čtyři góly rozložil na celý podzim, vypadalo by to jinak. Protože jsem je dal všechny na začátku, tak se pak zdálo, že jsem se na konci trápil. Ale tak to není,“ myslí si Kadlec.

„Měl jsem také nějaké asistence a dal jsem důležitý gól v poháru,“ upozornil.

Co na to trenér Armin Veh? Kouč, o kterém se šušká, že nemá rád Čechy, požaduje od Kadlece víc. Třeba i to, aby se naučil německý jazyk. Dal mu na to půlrok.

„Až v červenci začne nová sezona, bude muset umět lépe německy,“ cituje trenéra Eintrachtu deník Bild. Z těch slov lze vyčíst, že od Kadlece požaduje, aby na hřišti víc komunikoval v němčině. Se spoluhráči se dorozumívá spíš anglicky.

Zapracovat musí ale i na taktických věcech. Veh vyčetl Kadlecovi například to, že ztrácí zbytečně moc balonů.

„Vidím, že toho umí hodně. Ale musí hrát důrazněji, aby vepředu neztrácel tolik míčů jako na podzim v bundeslize,uvedl Veh.

Čekám od něj, že se to naučí.“

V sobotním přípravném zápase se Schalke 04 (2:3) začal Kadlec znovu jen mezi náhradníky. Český reprezentační útočník naskočil až do druhého poločasu. Mezi střelce se však nezapsal, což on sám považuje za důležitou věc.

„V přípravě se bude rozhodovat o sestavě, a když dám v přátelácích nějaký gól, snad bych neměl na hřišti chybět,“ hlásil Kadlec na přelomu roku.

Další šanci má ve čtvrtek (14:00), soupeřem Frankfurtu bude Šachtar Doněck.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud