15. února 2014 • 22:04

HSV prohrál sedmý zápas v řadě, Jiráček s Drobným jsou bez kouče

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bundesligový Hamburk se konečně rozhoupal a po sedmé porážce v řadě odvolal kouče Berta van Marwijka, jenž na lavičce sestupem ohroženého klubu vydržel 143 dnů. Čeští fotbalisté Petr Jiráček a Jaroslav Drobný jsou po porážce v Braunschweigu 2:4 podruhé v této sezoně bez trenéra.



Trenér nizozemských vicemistrů světa z roku 2010 Van Marwijk působil v Hamburku od loňského září, kdy nahradil propuštěného Thorstena Finka.

Osudnou se mu stala porážka 2:4 v záchranářském souboji s Braunschweigem, po níž má jeden ze zakládajících klubů bundesligy na předposledním místě tabulky před svým dnešním soupeřem pouze bodový náskok.

V Hamburku o odvolání Van Marwijka uvažovali už v týdnu. Zajímali se o služby svého bývalého hráče a trenéra Felixe Magatha, jenž ale dal přednost anglickému Fulhamu. Za favorita na převzetí funkce je považován Mirko Slomka, který naposledy působil v Hannoveru.

Trápení Hamburku nekončí. Tým prohrál sedmý zápas v řadě, je na sestupové příčce. Vedení klubu se na situaci rozhodlo reagovat odvoláním nizozemského kouče Berta van Marwijka.
Trápení Hamburku nekončí. Tým prohrál sedmý zápas v řadě, je na sestupové příčce. Vedení klubu se na situaci rozhodlo reagovat odvoláním nizozemského kouče Berta van Marwijka.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud