28. července 2014 • 10:44

4 GÓLY ve třech zápasech! „Krádež“ Lewandowského se vyplatí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ligová sezona ještě v Německu nezačala. Ostrý zápas v novém působišti zatím neodehrál. Přípravné období už ale poukázalo na jeden fakt: nový útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski si se spoluhráči nesmírně rozumí. Ve třech přátelských duelech nasázel už čtyři góly. A navíc slibuje zlepšení: „Pořád nejsem v top formě!“



Robert Lewandowski při oficiálním představení v Bayernu MnichovFoto EPA
Kdekdo kroutil hlavou, když se Bayern zbavoval Maria Mandžukiče. Teď ale i experti v Německu uznávají, že bundesligový mistr patrně našel v Robertu Lewandowském střelce, kterého pro svou hru potřeboval.

Polský reprezentant se rychle adaptoval a sžil s novým prostředím. Ve stylu hry Bayernu si rozumí se svými spoluhráči. A co je nejdůležitější – zatím neomylně střílí góly.

Sniperovi takového formátu to jen zvedne sebevědomí. O to víc, když se prosadí pohledným zakončením. „Lob proti Gladbachu? To byl jen instinkt,“ řekl Lewandowski. Ovšem zabijácký instinkt…

VIDEO: Sestřih Bayern - Mönchengladbach 2:2, 5:4 po pen.

Josep GuardiolaFoto EPA
Krádež Lewandowského z Borussie Dortmund, odkud ho Bayern získal zadarmo po vypršení smlouvy, se tak velice pravděpodobně v nové sezoně vyplatí.

V posledním utkání s Wolfsburgem (3:0) vstřelil dvě branky a zajistil bavorskému týmu trofej z turnaje Telekom Cup (zápasy se hrály 2x30 minut).

VIDEO: Sestřih Bayern - Wolfsburg 3:0

Robert Lewandowski při přípravném utkání Bayernu MnichovFoto Reuters
„Cítím se dobře. A každým dnem se všechno zlepšuje a zlepšuje,“ usmál se Lewandowski na německé novináře. Zároveň ale varoval protivníky slovy: „Stále nejsem v top formě!“

Trenér Pep Guardiola si nového útočníka zamiloval a pogratuloval vedení Bayernu, že se mu podařilo přivést do týmu takového hráče. „Robert je vynikající fotbalista. Má úplně všechno!“ pochvaluje si španělský kouč.

Teď už jen zbývá, aby si Lewandowski svoji střeleckou formu udržel a přenesl ji do ostrých zápasů.

VIDEO: První Lewandowského gól v dresu Bayernu

Robert LewandowskiFoto EPA

Radující se fotbalisté Bayernu s první trofejí v letošní sezoně. Ovládli přípravný turnaj Telekom Cup.Foto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud