17. dubna 2015 • 22:13

Hádka s Guardiolou. Věhlasný doktor po 40 letech opustil Bayern

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z největších kapacit ve svém oboru končí v bavorském velkoklubu. Fotbalový Bayern Mnichov přišel o svého dlouholetého lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta. Mezinárodně uznávaný specialista ve čtvrtek i se svými spolupracovníky s okamžitou platností podal výpověď kvůli "poškození vzájemné důvěry".



Müllera-Wohlfahrta se dotkly reakce na středeční prohru Bayernu v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů v Portu 1:3. "Z nejasných důvodů byla tato porážka dávána za vinu lékařskému oddělení," uvedl v prohlášení dvaasedmdesátiletý lékař, který působil v Bayernu od roku 1977.

Německému mistrovi chyběla v Portu řada opor, kvůli zdravotním problémům nemohli hrát David Alaba, Arjen Robben , Franck Ribéry či Bastian Schweinsteiger . Kvůli tomu měl v Portu Guardiola k dispozici jen 14 zdravých hráčů ze stabilního kádru.

VIDEO: Guardiola měl konflikt s lékařem už minulý týden

 

"Museli nastoupit ti, kteří byli delší dobu zranění," litoval trenér po nečekané porážce. "Jejich nohy dlouho nevydržely. Do odvety si vezeme složitý výsledek, ale ještě to zkusíme," slíbil španělský kouč.

Guardiola vyčítal Wolfhartovi zdravotní problémy i dalších hráčů v minulosti. Podle německých médií se mu například nelíbilo, jak probíhala léčba dlouhodobě zraněného Thiaga Alcantary.

Müller-Wohlfahrt, jehož služeb využívají i světové hvězdy a čeští sportovci, u fotbalu zůstane, neboť je také lékařem německé reprezentace.

Guardiola se chytá za hlavu po prohraném utkání
Guardiola se chytá za hlavu po prohraném utkání

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud