15. července 2015 • 20:27

Fanoušci Bayernu zuří: Guardiola ničí naše DNA! Kouč se brání

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvý odchod Bastiana Schweinsteigera z Bayernu Mnichov do Manchesteru United rozpoutal mezi německými fanoušky velké vášně. Příznivci bavorského klubu obviňují trenéra Pepa Guardiolu, že ničí vítěznou mentalitu Bayernu. Za svého dvouletého působení už totiž jeho tým opustilo několik opor.



Guardiola přišel v roce 2013 k týmu, který vyhrál prestižní treble. Jenže ho začal poměrně výrazně měnit. A podle výsledků zatím ne k lepšímu. V lize sice nadále kraluje, ale hlavně v Lize mistrů dvakrát vyhořel v semifinále.

Fanouškům navíc vadí další věc. Guardiola podle nich ničí DNA Bayernu. Tým totiž za jeho působení opustili kromě Schweinsteigera například Toni Kroos, Mario Gómez, Mario Mandžukič, Luiz Gustavo či Xherdan Shaqiri.

Místo nich přivedl Guardiola často své krajany. Za dva roky přišli hned čtyři Španělé - Thiago, Juan Bernat, Xabi Alonso a Pepe Reina, který už ale tým zase opustil. V klubu navíc působí Javi Martínez.

Španělský kouč se ale brání nařčení, že by opory z Bayernu vyháněl. „Bylo mi ctí trénovat Bastiana. Nechal jsem rozhodnutí na něm, on chtěl odejít,“ vyjádřil se k čerstvému Schweinsteigerově přestupu.

Jenže nejde jen o hráče. Na jaře se Guardiola rozhádal se známým doktorem Hansem-Wilhelmem Müllerem-Wohlfahrtem, kterému dokonce během zápasu ironicky tleskal. Uznávaný expert kvůli tomu na lavičce Bayernu skončil po skoro 40 letech!

A fanouškům dochází trpělivost. Začíná se jim také zajídat způsob hry, kterým se Bayern prezentuje. Na konci minulé sezony dokonce na vlastní hráči několikrát pískali a to se v Německu děje skutečně jen výjimečně.

Zdá se, že čím dál více příznivců si přeje Guardiolův konec. Ten určitě nepřijde hned, ovšem za rok by tato situace nastat mohla. Nejlépe placenému trenérovi světa totiž končí v létě 2016 smlouva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud