26. května 2016 • 14:58

Götze by chtěl zůstat v Bayernu. Klub mu ale doporučil odchod

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší velký německý talent Mario Götze nezažívá příjemné období. Třiadvacetiletý fotbalový záložník si v Bayernu Mnichov během tří let nedokázal vybojovat místo v základní sestavě, a když vyslovil přání zůstat u bundesligového mistra, tak mu vedení klubu doporučilo odchod.



Götze se v Mnichově plně neprosadil pod španělským trenérem Pepem Guardiolou a ani jeho italský nástupce Carlo Ancelotti s ním příliš nepočítá. "Mariovi jsme všechno vysvětlili, takže ví, co si myslí klub i budoucí kouč," řekl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge pro magazín Kicker.

Autorovi vítězné branky ve finále mistrovství světa 2014 v Bayernu zbývá poslední rok smlouvy a kontrakt chce dodržet. Spekulovalo se však o jeho návratu do Dortmundu nebo odchodu do Liverpoolu, který vede Götzeho bývalý trenér z Borussie Jürgen Klopp.

"Mario si musí rozmyslet, co je pro něj nejlepší, a zda chce pravidelně hrát," upozornil Rummenigge, který si ofenzivního záložníka údajně cení na 20 milionů eur (asi 540 milionů korun).

Götze v minulé sezoně i vinou zranění zasáhl jen do 14 ligových zápasů, v nichž dal tři góly. Přesto nechybí v předběžné německé nominaci pro mistrovství Evropy.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud