24. ledna 2017 • 14:30

Další školák do party! Dortmund ulovil talent, který chtěl Real

Autor: Jakub Pláteník, Jakub Pláteník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Autem na trénink se ještě neodveze, ale už stojí miliony. Borussia Dortmund doplnila kádr o další hvězdu budoucnosti. Sedmnáctiletý Alexander Isak měl už nakročeno do Realu Madrid, nakonec zakotvil v bundesligovém mužstvu Thomase Tuchela. Pod taktovkou progresivního kouče jde již o několikátého teenagera s hvězdnými předpoklady.



Aktuálně čtvrtý tým bundesligy získal do svých řad opět mladíka s velkou budoucností. K Dembélému, Morovi, Weigelovi a Pulisicovi přibyl další školák do party.

Střední útočník Alexander Isak představuje přímou konkurenci pro rychlíka Aubameyanga. Šanci s největší pravděpodobností dostane, protože gabonský forward hraje aktuálně na africkém šampionátě. BVB sice čeká na potvrzení přestupu od FIFA kvůli nízkému věku hráče, ale mělo by jít jen o formalitu v rámci dní.

Dlouhé týdny se mluvilo o eminentním zájmu královského klubu z Madridu, který nabízel 8,6 milionů liber za dle španělského deníku Marca nového Zlatana Ibrahimovice. Nabídky ostatních evropských velkoklubů nebyly natolik zajímavé. Nakonec se do hry vložil Dortmund v čele s Tuchelem a dokázal Isaka přetáhnout k sobě. Rozhodnutí bylo přímo na Švédovi, přičemž odmítl i zmíněného jedenáctinásobného vítěze Ligy mistrů.

Talent zvolil jako svou novou adresu Signal Iduna Park na dlouhé roky. A až poprvé obleče žluto-černý dres, stane se úplně prvním Švédem, který kdy za vestfálský klub nastoupil.

Pozitivně na příchod reagoval sportovní ředitel Borussie Michael Zorc. „Isak je zázračné dítě. Víme, že o něj měli zájem špičkové kluby z celé Evropy a my jsme moc rádi, že si vybral BVB. Jsme přesvědčeni o jeho talentu a obrovském potenciálu,“ řekl.

Rodák ze Solny strávil celou kariéru v AIK Stockholm, kde prošel mládežnickými kategoriemi a vloni odehrál celkem 24 utkání ve švédské lize a vstřelil 10 branek. Prošel mládežnickými reprezentancemi a už na začátku ledna dostal pozvánku do áčka.

Premiérový zářez si nechal až na druhý start proti Slovensku, které obdrželo výprask 6:0. Gólem se Isak zapsal do historických tabulek, jako nejmladší švédský střelec v historii ve věku 17 let 3 měsíců a 18 dní.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud