17. října 2017 • 04:30

Jak dal bek Bayernu gól patou? Běžel 74 metrů a třikrát si narazil

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér, „nový“ Bayern a opět radost ze hry. Tak by se dal charakterizovat sobotní výkon mnichovského celku v Allianz Areně proti Freiburgu (5:0). Výhru v prvním zápase pod koučem Juppem Heynckesem uzavřel parádní trefou obránce Joshua Kimmich. Podívejte se na detailní rozbor celé kombinace, která trefě 22letého fotbalisty předcházela.



Ačkoliv je Joshua Kimmich původní profesí střední záložník, našel své místo odchovanec Stuttgartu na pravém kraji obrany. Právě tato pozice trápila Bayern po ukončení kariéry kapitána Philippa Lahma. Jenže díra po legendě nezůstala v sestavě dlouho, Kimmich ji brzy zalepil. A stejně jako jeho bývalý spoluhráč, i on si kromě poctivé defenzivy, rád zaútočí.

Své ofenzivní choutky předvedl v nastaveném čase při obnovené premiéře trenéra Juppa Heycnkese. Bayern doma kontroloval jasné vítězství, když se v 94. minutě rozjel Kimmich ke smrtící akci.

Na vlastní polovině přebral přihrávku, nahrál dalšímu spoluhráči a okamžitě se vydal vpřed. Opět si zpracoval balon a znovu si narazil. Celkem to takhle provedl třikrát, až se s míčem dostal do pokutového území, kde následnou třetí přihrávku od spoluhráče poslal zády k brankáři patou do sítě. Celkem přitom zdolal vzdálenost 74 metrů.

Jak dal bek Bayernu supergól patičkou? Běžel 74 metrů a třikrát si narazil
Video se připravuje ...

Fanoušci Bayernu jásali. Jednalo se rozhodně o nejhezčí akci celého zápasu a 22letého reprezentanta zahrnuli velkými ovacemi. Samotný autor trefy si po zápase pochvaloval, jak s týmem Jupp Heynckes po odchodu Carla Ancelottiho pracuje

„Vyzařuje z něj určitý klid. Jakmile promluví, všichni ztichnou a poslouchají,“ prozradil Kimmich po zápase. „Se mnou mluvil už dvakrát a radil mi, v čem bych se mohl zlepšit,“ pokračoval.

A co změnil Heynckes na hřišti? „ Důraz byl na přihrávková cvičení. Dělali jsme je velké intenzitě,“ všiml si klenot Bayernu, po kterém pokukují evropské velkokluby, a bavorský celek jej ulovil před dvěma roky z Lipska.

SESTŘIH: Bayern - Freiburg 5:0. Domácí poprvé pod Heynckesem řádili
Video se připravuje ...

Bayern oslavil návrat trenéra Heynckese výhrou 5:0!
Bayern oslavil návrat trenéra Heynckese výhrou 5:0!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud