24. února 2018 • 19:15

Bizarní kiks! Brankář Duisburgu lovil pití a dostal gól, pak hrůzou "zamrznul"

Autor: tko
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se vážně jen tak nevidí, rozhodně ne ve druhé bundeslize. Čtyřiadvacetiletý nizozemský brankář domácího Duisburgu Mark Flekken se v průběhu zápasu proti Ingolstadtu odešel napít za brankovou čáru a mezitím inkasoval. Snadný gól vstřelil Kutschke, kterému pouhých sedm minut před tím domácí gólman chytil penaltu! I tak Duisburg ale nakonec slavil vítězství 2:1.



Na tento bláznivý zápas se bude ještě dlouho vzpomínat. Hned v 11. minutě domácí čelili pokutovému kopu, ke kterému se postavil útočník Ingolstadtu Stefan Kutschke, ale domácí brankář Flekken vystihl směr a rukou skvěle míč vyrazil nad břevno. O dvě minuty později pak šel Duisburg do vedení, když pohlednou kombinaci zakončil Ergin.

Tento stav však vydržel jen do 18. minuty. Hra se v tu chvíli nacházela v uctivé vzdálenosti od branky Duisburgu, a zřejmě proto Flekken usoudil, že se chvíli nemusí koncentrovat a může se jít napít z lahve hozené za brankovou čarou.

Podívejte se na bizarní gól! Brankář Duisburgu pil v brance a inkasoval
Video se připravuje ...

Jenže v tu chvíli od hostujícího obránce přišel dlouhý nákop, ke kterému měl sice nejblíž domácí stoper Nauber, ale malou domů se hlavou snažil přihrát právě vlastnímu brankáři, který si vůbec nevšímal dění kolem sebe.

K míči se tak velmi snadno dostal Kutschke, který napravil své předchozí selhání při penaltě a srovnal. Domácí hráči v tu chvíli nemohli pochopit, co se stalo. A hlavní viník Flekken? Zůstal za brankovou čarou "zamrznutý" i s lahví v ruce...

Kuriózní branku na Twitteru stručně okomentoval i brankář Arsenalu Petr Čech.

"Těsně předtím jsme dali gól, ale nevšiml jsem si, že ho sudí neuznali. Všichni slavili, zněla oslavná hudba. Tak jsem se otočil a šel se napít. Najednou byl míč u mé branky a byl z toho gól," popsal situaci Flekken pro klubový web.

"Teď se tomu mohu smát, byla to opravdu kuriózní situace. Příště už si ale do branky láhev s pitím dávat nebudu," dodal nizozemský gólman, který na sebe upozornil i před rokem a půl, kdy dal v poslední minutě ligového utkání po standardní situaci gól.

Domácí nakonec bizarní gól nemusí mrzet. Ve 44. minutě totiž rozhodčí Pfeifer vyloučil hostujícího Cohena a přesilovku pak v 66. minutě využil brankou z penalty Tashchy. Duisburg tak drží naději na postup do Bundesligy. Ze čtvrtého místa na přímý postup ztrácí sedm bodů, od barážové třetí pozice ho dělí jen horší skore, Kiel však má zápas k dobru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud