17. července 2020 • 15:11

Šampion končí ve 29 letech, přiznal vyhoření. Nechci potlesk, řekl Schürrle

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světový šampion z roku 2014 André Schürrle nečekaně ukončil v 29 letech profesionální kariéru. Ofenzivní fotbalista byl jedním z hrdinů finále mistrovství světa v Brazílii proti Argentině, v jehož prodloužení přihrál na vítězný gól Mariovi Götzemu. 



Z jeho slov je cítit vyhoření. „To rozhodnutí ve mně zrálo dlouho. A už nepotřebuji žádný potlesk,“ řekl Schürrle listu Spiegel.

Schürrle měl ještě na příští sezonu smlouvu s Borussií Dortmund, ale vicemistrovský klub v tomto týdnu oznámil, že po skončení hostování ve Spartaku Moskva se hráč dohodl na předčasném ukončení kontraktu. Za Dortmund už nehrál ani v předchozí sezoně, kdy hostoval ve Fulhamu a zažil sestup z anglické ligy.

Schürrle vysvětlil, že se v poslední době cítil často osamělý, zvlášť když přicházely neúspěchy a vrcholy nepřibývaly. A postěžoval si, že své pocity často nemohl dát najevo.

„Člověk pořád musí hrát určitou roli, aby v byznysu přežil, jinak ztratíš práci a novou nedostaneš. A ve fotbale platí jen výkon na hřišti, pro zranitelnost a slabosti v něm není místo,“ prohlásil Schürrle v upřímné výpovědi.

Do Borussie přišel v roce 2016 za 30 milionů eur z Wolfsburgu, ale za BVB odehrál jen 51 soutěžních zápasů. V minulosti Schürrle působil také v Mohuči, Leverkusenu a Chelsea.

Za Chelsea si André Schürrle zahrál utkání o Superpohár UEFA proti Bayernu v pražském Edenu
Za Chelsea si André Schürrle zahrál utkání o Superpohár UEFA proti Bayernu v pražském Edenu

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud