Pavel Hartman
26. září 2020 • 19:28

Schick proti „svým“ šokoval parádou. Krásný gól mu ale zhatil ofsajd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefil se, ale bývalý klub nedorazil. Gól Patrika Schicka, nového útočníka Leverkusenu, do sítě Lipska nebyl za stavu 1:1 kvůli ofsajdu uznán. A tak se český reprezentant rozešel s někdejšími spoluhráči ve 2. kole bundesligy bodovým smírem po remíze 1:1.



V 77. minutě si naběhl za defenzivní linii Lipska. Balon si za vápnem zasekl na levačku a balon fantasticky zakroutil k protilehlé tyči. Brankář hostí neměl nárok, i kdy se po míči natahoval, seč mohl.

„Světové zakončení,“ ocenil televizní komentátor.

„Schick šokoval exklub,“ glosovala to živá internetová reportáž deníku Bild.

Byla to paráda odpoledne, ovšem bez kýženého efektu. Vítěznou branku Leverkusenu zhatilo malinkaté postavení mimo hru, které odhalila kalibrovaná ofsajdová lajna používána videorozhodčími.

Patrik Schick to vzal s úsměvem, ale pro něj i Leverkusen velká škoda. Mohl být za hrdinu. Jeho nový zaměstnavatel by nejspíš bral důležitou výhru v duelu s konkurentem, s nímž se hodlá prát o nejvyšší příčky a lístek do Ligy mistrů. Takhle zůstali domácí již pátý domácí zápas proti Lipsku bez vítězství.

Pro českého reprezentačního kanonýra to byla zvláštní domácí bundesligová premiéra v barvách Leverkusenu před 6 tisíci šťastlivců, kteří mohli do hlediště. Vždyť se postavil proti hráčům, s nimiž donedávna seděl v jedné šatně. Vážili si ho, protože vstřelil během hostování z AS Řím v minulé sezoně 10 gólů. Kdyby bylo jen na něm, nikam by se v létě nestěhoval. Jenže 26,5 milionu eur za něj Lipsko nezaplatilo, za to Leverkusen ano.

český útočník Leverkusenu Patrik Schick v tvrdém hlavičkovém souboji proti Lipsku, kde působil v uplynulé sezoně
český útočník Leverkusenu Patrik Schick v tvrdém hlavičkovém souboji proti Lipsku, kde působil v uplynulé sezoně

Proto v sobotu vyběhl na hrot útoku, aby sváděl boje s urostlým top stoperem Upamecanem. Ten mu už ve 4. minutě zmařil šanci. Diaby centroval, Schick byl nachystán na zakončení, Upamecano mu však míč těsně před nosem sebral.

Ačkoli to Schick neměl lehké, neztratil se. Pokryl pár dlouhých přihrávek, nabil na střelu a předvedl již zmíněnou lahůdkovou koncovku. Deník Bild mu za výkon udělil dvojku, stejně jako brankáři Hradeckému a záložníkovi Demirbayovi. K vyššímu hodnocení se nikdo v domácím mužstvu, ani v hostujícím, nedopracoval.

Jak se rodil konečný stav 1:1? Bylo o něm jasno už do přestávky. A v obou případech šlo o nádherné rány. Nejprve si v 17. minutě Forsberg pohrál se strážcem Benderem jako s malým klukem. Naznačil kličku doprava, pak zasekl doleva a z levačky vypustil bleskově nechytatelnou pumelici pod víko.

Ve 20. minutě na to plynule navázal Demirbay. Napřáhl zpoza vápna a jeho exkluzivní dělovka se odrazila od břevna za lajnu – 1:1!

„Byl to velmi zajímavý zápas se šancemi na obou stranách, vedený ve velmi intenzivním tempu. Radši bychom samozřejmě vyhráli, ale to chtěl i soupeř. Výsledek je spravedlivý,“ zhodnotil Julian Nagelsmann, kouč Lipska.

Se vším lze souhlasit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud