Jan Vacek
5. ledna 2021 • 18:46

Hašek se vrací k fotbalu v Německu! Jsem nadšený, řekl bývalý hráč Sparty

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
39
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvilo se o tom už v minulém týdnu, nyní je to oficiální. Martin Hašek mladší po téměř deseti měsících odhazuje status volného hráče, čerstvě totiž podepsal smlouvu s klubem Würzburger Kickers, jenž působí ve druhé Bundeslize. „Jsem nadšený a už se nemůžu dočkat, až nastoupím,“ uvedl všestranný fotbalista pro klubový web.



Besiktas neklapl. Jagiellonia taky ne. Ani Opava. Tenhle pokus už ale Martin Hašek proměnil ve vytoužený kontrakt. Dočkal se ho v druhé Bundeslize, kde se stal čerstvou posilou týmu Würzburger Kickers. Poslední tým tabulky o tom v úterý večer informoval na svém webu.

„Už se nemohu dočkat, až konečně nastoupím. Chci se prosadit do sestavy a udržet se s týmem v soutěži,“ prohlásil Hašek, jenž byl od března loňského roku po výpovědi smlouvy ve Spartě bez angažmá. „Jsem nadšený, protože je to moje první takové zahraniční angažmá.“

Pětadvacetiletý fotbalista v novém angažmá dostal dres s číslem 35 a je připravený okamžitě naskočit do akce. Nejbližší duel odehrají Kickers už ve středu proti St. Pauli.

„Máme velkou radost, že jsme se s Martinem domluvili. Rozšíří naše možnosti ve středu pole. Má velký přehled ve hře i kvalitní zakončení. Je to agilní, technicky vybavený hráč a variabilní hráč,“ prohlásil sportovní manažer Würzburgu Sebastian Schuppan.

Čerstvou sílu do kádru Kickers nutně potřebovali, v probíhající sezoně se jim totiž zatím vůbec nedaří. Po třinácti odehraných duelech mají na kontě pouze čtyři body a krčí se na dně pelotonu. Manko na nesestupové příčky aktuálně činí osm bodů. „Martin je dynamický, kreativní a technicky zdatný záložník. Je to pro nás posila i zvýšení konkurence,“ pochvaluje si hlavní trenér Bernhard Trares.

Pro Haška se tak otevírá velká šance, jak nakopnout uvadající kariéru. Soutěžní utkání totiž odehrál naposledy začátkem prosince roku 2019. Loni v zimě se pak rozhádal s vedením Sparty, vzájemná animozita skončila po hráčově výpovědi smlouvy až u Sboru rozhodců FAČR.

Prvoinstanční řízení vyhrál letenský klub, jenž hráči uložil úhradu škody ve výši 22 milionů korun. Obě strany se ovšem odvolaly, rozhodci proto v nejbližších měsících zasednou znovu. Pokud by Spartě daly za pravdu i další odpovědné instance, mohla by nyní finanční kompenzaci vymáhat i po Haškově zaměstnavateli, nově tedy po Würzburgu. Pro samotného hráče je ale v tuhle chvíli hlavní, že může opět nasednout na fotbalový kolotoč.

Vstoupit do diskuse
39

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud