Jan Malý
1. února 2021 • 17:30

Union Berlín se těší na Musu: Vzrušující hráč. Nemá opci, ale...

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli v zápase proti Jablonci nahradil na posledních čtrnáct minut parťáka Jana Kuchtu, který má teď báječnou fazonu a do sestavy jiného útočníka nepustí. V pondělí krátce po poledni už slávistický forvard Petar Musa podpisem v Německu stvrdil půlroční hostování v Unionu Berlín. „Super výzva,“ těšil se mladý Chorvat na bundesligu.



Union Berlín zažívá dobrou druhou sezonu mezi německou elitou. Po devatenácti kolech se vyhřívá poměrně nečekaně na osmém místě a prioritní cíl, což je záchrana, by měl bez potíží splnit. Do pohodových kulis celku z hlavního města Německa teď vysílá Slavia útočníka Petara Musu na zkušenou. Aby se tu otrkal, zlepšil a načerpal herní praxi před EURO jednadvacítek, které ho čeká za Chorvatsko.

Český mistr pustil nadaného útočníka do Unionu na půlroční hostování bez opce, podle magazínu Kicker za to dostane 200 tisíc eur (5,2 milionu korun). „Hostování s opcí jsme automaticky zamítli. Pořád si myslíme, že má velké schopnosti a budoucnost. Union má cíl, ke kterému má Petar pomoct. Garantují nám, že něco odehraje. V létě se nám vrátí,“ informoval po nedělní výhře nad Jabloncem slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Petar Musa obchází jabloneckého brankáře Jana Hanuše
Petar Musa obchází jabloneckého brankáře Jana Hanuše

Berlínský klub opcí nedisponuje, úplně bez páky ale taky nebude. Na Musu má, jak potvrzují zdroje Sportu a píše například i Kicker, určité předkupní právo. V praxi to znamená, že pokud dostane Slavia na chorvatského střelce nabídku a hodlá ji akceptovat, Union má možnost dokument vidět a případně sumu dorovnat. Pak by záleželo na hráči, který klub si zvolí.

Musa si chtěl bundesligu vyzkoušet. Nemá špatnou výchozí pozici, Union počítá v útoku zraněné. Dvaadvacetiletý Chorvat navíc díky své vyšší postavě nabízí kouči Ursi Fischerovi novou herní variantu. „Je to vzrušující hráč. Zaplnili jsme mezeru v útoku, adekvátně jsme obsadili důležitou pozici,“ pochvaloval si ředitel berlínského klubu Oliver Ruhnert.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Jaká je tedy situace v útoku Unionu? Musa přichází i proto, že Anthony Ujah v této sezoně ještě nehrál a půjde na další operaci kolena, Max Kruse se má po svalových problémech vrátit někdy v průběhu února, Joel Pohjanpalo se po zlomenině kotníku dostal do hry teprve o víkendu. Dalšími konkurenty budou Taiwo Awoniyi, Cedric Teuchert a Leon Dajaku, který přišel před čtrnácti dny na hostování z rezervy Bayernu.

Musa by mohl debutovat hned v sobotu proti Mainzu. „Chci co nejdříve hrát,“ podotkl. „Budu se snažit hrát co nejlépe jako ve Slavii a pomoct klubu, aby měl co nejlepší umístění v tabulce. Rok ve Slavii pro mě byl nejlepší v kariéře. Kluci jsou fakt skvělí a i když jsem nehrál, tak jsem se cítil fantasticky, protože je to výborná parta, kterou jsem v kariéře ještě nezažil. Jsou tady kvalitní hráči, i ti co nehrají v základní sestavě, mají velký potenciál. Honza Kuchta teď hraje skvěle, dává góly, má formu a přeji mu, ať mu to vydrží co nejdéle, jsme kamarádi,“ vzkázal Musa na slávistickém webu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud