1. dubna 2021 • 19:00

Haalandův agent na turné, zná částku: nadchl ho plán Barcelony, teď Real

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Erling Haaland je horkým zbožím pro všechny evropské velkokluby. O tom nemůže být pochyb. Norský kanonýr má sice platnou smlouvu, ale jeho agent Mino Raiola začal pracovat na možném přesunu v letním přestupovém období. Po schůzce s Dortmundem, kde si vyjasnil cenu za 20letou hvězdu, se postupně schází se zájemci z řad evropských gigantů. Společně s otcem Haalanda jednal ve čtvrtek s Barcelonou a následně se přesunul ke schůzce se zástupci Realu Madrid.



O krocích slavného agenta Mina Raioly a otce norského útočníka Alfa-Inga Haalanda informuje na twitteru respektovaný novinář italského Sky Sports Fabrizio Romano, který se specializuje na přestupy.

Podle jeho zpráv se Haalandův agent nejprve sešel s Dortmundem, aby zjistil, že v letním přestupovém termínu by Norský kanonýr evropské velkokluby přišel minimálně na 150 milionů eur (asi 3,9 miliard korun). Borussia svůj poklad zatím prodávat nechce, ale od této ceny by o tom uvažovala.

Vedení německého týmu by si Haalanda nejradši ponechalo do konce kontraktu, který vyprší v létě 2022. Výstupní klauzule činí 75 milionů eur (1,95 miliard korun), ale zdá se, že zájemci jsou ochotni už letos vysázet na stůl dvojnásobnou částku.

Mezi prvními z nich je Barcelona, s kterou dvojice Raiola, Alf-Inge Haaland jednala ve čtvrtek. Jejich setkání s prezidentem katalánského kolosu Joanem Laportou bylo podle Romana velmi pozitivní.

„Šlo o první možnost promluvit si o novém barcelonském projektu. Nic ovšem není rozhodnutého. Závod bude dlouhý, protože o služby Haalanda se zajímá velmi vážně mnoho klubů. Barca je nicméně ve hře,“ tweetoval italský novinář.

Následně se tandem, který vyjednává za 20letý klenot, přesunul soukromým letem do Madridu. Tam se ve večerních hodinách sejde se zástupci „bílého baletu,“ aby zjistil jejich plány a návrhy podobně jako u velkého rivala z Katalánska.

Dalšími silnými zájemci mají být angličtí giganti Chelsea a kluby z Manchesteru United i City. Celkem má dojít hned na pět podobných schůzek se zástupci velkoklubů, což odpovídá výčtu. Do hry ale můžou vstoupit i další. Romano nicméně prozradil, že v „závodě“ za získáním Haalanda letos v létě zatím vůbec není Bayern Mnichov.

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Norský útočník Erling Haaland slaví branku v utkání Dortmundu proti Seville
Norský útočník Erling Haaland slaví branku v utkání Dortmundu proti Seville

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud