14. srpna 2021 • 19:35

Schick hledá formu z EURO. Proti Unionu zahazoval šance

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejzářivější hvězda českého fotbalu vstoupila do nové sezony Bundesligy v dresu Leverkusenu remízou 1:1 na hřišti Unionu Berlín. Patrik Schick, pětigólový střelec EURO 2020, zatím hledá svou reprezentační formu, když v úvodních dvou mistrovských utkáních nedokázal vstřelit jedinou branku. Přitom šancí ke skórování měl na hřišti týmu z východní části Berlína hned několik.



Má velkou motivaci všem dokázat, že povedené mistrovství Evropy nebylo jen souhrou okolností, ale že patří k nejlepším útočníkům na starém kontinentu. Takže když vyšel minulý týden při vítězství 3:0 na půdě Lokomotivu Lipsko, v rámci prvního kola německého poháru, naprázdno, byla motivace Patrika Schicka otevřít svůj gólový účet proti Unionu enormní.  

A do zápasu vlétl s velkou vervou. Hned ve 2. minutě se po podklouznutí stopera Tima Baumgartla hnal s míčem na bránu, ale pod tlakem dobíhajícího Robina Knocheho volil střelu z vápna, se kterou si gólman Andreas Luthe v klidu poradil.

Schick své neproměněné šance litoval jen o pár minut později, když domácí perfektně sehráli brejk, na jehož konci byl Taiwo Awoniyi. Nigerijský útočník se na vápně i proti přesile dvou bránících hráčů dokázal uvolnit a nádhernou ranou pod břevno poslal Union do vedení.

Českého reprezentanta i celý Bayer inkasovaná branka nakopla a „lékárníci“ pořádně zmáčkli svého soupeře, jenže Schick nejprve zamířil po rohovém kopu hlavou nad a další jeho pokus obrana domácích zblokovala. Vyrovnání si tak vzal na starost Moussa Diaby.

Francouzský křídelník dostal míč u pravé lajny, přešel s ním přes několik protihráčů a střelou ke vzdálenější tyči srovnal stav utkání, jež se hrálo ve velkém tempu před fantastickou diváckou kulisou.

Patrik Schick zatím hledá formu z EURO
Patrik Schick zatím hledá formu z EURO

Bayer po vyrovnání převzal kontrolu nad zápasem a na hřišti dominoval, a tak se po čase naskytla pro českého kanonýra další příležitost skórovat. Deset minut před koncem první půle našel Diaby svým centrem přesně Schickovu hlavu. Bohužel pro hosty mířil hráč s číslem 14 na zádech opět mimo tři tyče.

Na míči byl český šikula, jako již tradičně, silný. Těžko se odstavoval od balónu a rozehrával akce pro své spoluhráče. Domácí stopeři ho však rychle dostupovali a zdvojovali, aby si sám nevypracoval příležitost ke skórování. Ty mu dokázali obstarat spoluhráči.

Po změně stran se obraz utkání vyrovnal a Leverkusen měl své šance v závěru. Obě měl opět český forvard. Nejprve jen těsně nedosáhl na centr skvěle hrajícího Diabyho a následně ve své největší šanci deset minut před koncem zápasu z dvanácti metrů přestřelil.

Na konci utkání střídal zklamaný, ale chuť si může Patrik Schick spravit hned příští sobotu, kdy do BayAreny zavítá Mönchengladbach.

Bayer Leverkusen Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud