Radek Špryňar
18. srpna 2023 • 10:00

Návrat krále? Spíš za šest týdnů. Schick dostal naději až v Berlíně

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná čtyři týdny, ale spíš šest. Taková je podle informací deníku Sport a iSport.cz prognóza návratu Patrika Schicka po letní operaci třísla. Leverkusenu bude na startu bundesligy chybět největší hvězda. Stejně tak reprezentačnímu trenérovi Jaroslavu Šilhavému v zářijovém kvalifikačním okně, kdy Česko vyzve doma Albánii a sehraje přípravné utkání v Maďarsku.



Bolesti v třísle Schicka trápily už před rokem, na podzim vynechal řadu zápasů, intenzivně se řešil správný léčebný postup. Žádné medikamenty nezabíraly, doktoři si nevěděli rady. Až v lednu nastal radikální posun po injekční terapii u profesora Pavla Koláře v Centru pohybové medicíny. Druhý nejlepší střelec bundesligy z ročníku 2021/22 se v polovině února vrátil, ale jen na chvíli.

Po pár týdnech začal mít zase problémy, skoro netrénoval, do zápasů zkoušel jít přes bolest. Po osmifinálovém duelu Evropské ligy proti Ferencvárosi (9.3.), kdy nastoupil na pouhé dvě minuty, zpropadená třísla Schicka definitivně vypnula…

Začal další proces hledání příčiny opakovaných problémů, ani největší kapacity v oboru nemohly přijít na původ bolestí. Proběhly další konzultace s Kolářem, Schick navštívil vyhlášené kliniky a doktory v Mnichově, Kolíně i Düsseldorfu. Až v Berlíně se mu dostalo naděje. V nejstarším nemocničním zařízení v Německu s názvem Charité se v červnu podrobil operaci u jednoho z vyhlášených specialistů na problematiku svalových přitahovačů. Vše dopadlo skvěle, i přesto, že nešlo zdaleka o rutinní zákrok.

Schick je momentálně v plné rekonvalescenci a konečně může reálně plánovat návrat na trávníky.

Kdy to může být?

Podle zdrojů redakce je optimistický výhled čtyři týdny, mnohem realističtější je šest týdnů. Už toto pondělí bude důležité. Přesně podle návratového itineráře si sedmadvacetiletý útočník půjde poprvé zaběhat. Následně se bude netrpělivě čekat na reakci operované oblasti. Pokud bude odezva nebolestivá, Schick si bude postupně přidávat a nejpozději zkraje října by mohl být připravený skočit do rozehraného bundesligového ročníku.

Je zřejmé, že nejlepší český střelec EURO 2020 nestihne pomoct reprezentaci v zářijové kvalifikační bitvě s Albánií (7.9.) a nezasáhne ani do přípravného duelu v Maďarsku, který je na programu o tři dny později.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud