Pavel Hartman
13. února 2024 • 10:10

Proč Češi nehrají? Jde o (ne)pohyb bez míče, Schickovi ho vyčítal už Hřebík

Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ivan Hašek se v Leverkusenu usadil před bundesligovým šlágrem s Bayernem Mnichov (3:0 pro domácí) na tribuně, ale formu klíčového útočníka národního týmu, ani jeho parťáka si naživo nezměřil. Patrik Schick proseděl bitvu o titul mezi náhradníky. Adam Hložek naskočil na hřiště až v 90. minutě.



Pro nového kouče českého celku jde před letním EURO o varovný signál: reprezentačního útočníka číslo jedna si klubový trenér nedovolil nasadit do nejtěžšího utkání. A jeho kamaráda jakbysmet. Klíčová otázka zní: Proč tomu tak je?

Abychom na ni uměli odpovědět, musíme se vrátit k jedné příhodě, kterou Patrik Schick nejspíš dodnes považuje za křivdu. Popsal ji v rozhovoru pro magazín Reportér:

„Se starším dorostem Sparty jsme hráli zápas v Jablonci, výsledek tři nula, já dal dva góly, jeden krásně do šibenice, takže spokojenost a všichni vysmátí. Za dvě hodiny jsme přijeli do našeho centra na Strahově a tam si mě do kanceláře zavolali sportovní ředitel Jaroslav Hřebík a trenér Martin Hašek…. Měli už připravené video z Jablonce a sestříhané moje akce. Začali s tím, že nebojuju, nevracím se do obrany, nepracuju pro tým. Že prý mám pověsit kopačky na hřebík, protože moje kariéra nesměřuje k profíkům, ale do kytek, a že vlastně vůbec nechápou, proč ve mně lidi vidí takovej talent“.

Samozřejmě že tehdy ve sparťanské akademii nepracovali diletanti, kteří by neuměli rozpoznat

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud