1. února 2009 • 04:00

Jarolím vítá Tavarese

Autor: har, rek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se už Mickael Tavares definitivně hráčem Hamburku? „Je na cestě k nám,“ řekl v televizi Premiere Dietmar Beiersdorfer, sportovní ředitel bundesligového klubu.



Nikdo však nepochybuje, že překvapivý kontrakt bude záhy zpečetěn. „Je to před podpisem,“ potvrdil včera David Jarolím, nový Tavaresův spoluhráč a kapitán týmu.

Co ještě zbývá ke zdárnému konci? Závěrečné dolaďování detailů a zdravotní prohlídka. Německá média to však už považují za formalitu. Podle nich svedl Tavares vítěznou válku o angažmá se špílmachrem Hannoveru Husztim. Mezi těmito dvěma borci se prý kouč Hamburku Martin Jol ve finále rozhodoval.

Proč nakonec dostal přednost Tavares? Jol o tom zatím nemluvil. Vyčkává, až bude celá transakce zpečetěna. Co na to jeho svěřenec a jeden z nejzkušenějších hráčů týmu? „Viděl jsem ho v několika zápasech a je to přesně ten typ, který nám scházel,“ myslí si Jarolím.

I jeho blesková transakce překvapila, byť Slavii trénuje jeho otec. Nakonec mu mohl na dálku poděkovat.

Novou posilu už s otevřenou náručí vyhlížejí fanoušci Hamburku. „Srdečně vítáme,“ vzkazují mu na internetových fórech.

Na včerejším tréninku Tavares ještě scházel. Stejně jako hrdinové páteční noci, kteří v prvním utkání jarní bundesligy porazili Bayern Mnichov 1:0. Kouč Jol jim udělil za sladkou výhru, která mužstvo na pár hodin katapultovala do čela tabulky, dva dny volna. „Zaslouží si ho,“ vysvětlil nizozemský trenér.

Tavares má pomoci zacelit odchod nizozemského záložníka De Jonga do Manchesteru City, ovšem i tak ho čeká tvrdá konkurence. Krátce před ním se Hamburku upsal jednadvacetiletý záložník Tomáš Rincón.

Klub si ho vyhlédl až v daleké Venezuele, konkrétně v mistrovském celku Deportivo Tachira. „Na bundesligu jsem se díval v televizi a teď ji můžu poznat na vlastní kůži. Je to velká výzva, udělám pro HSV všechno,“ pravil Rincón pro web Hamburku.

Mickael Tavares zamířil do téhož klubu se stejným předsevzetím.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud