28. dubna 2010 • 11:26

Chtějí natočit film o Enkem, vdova to odmítá

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smrt fotbalového brankáře Roberta Enkeho (†32) otřásla na podzim minulého roku celým Německem. Teď chce o životě bývalého reprezenta producent Nico Hofmann natočit film.



Hofmann, který stojí třeba za televizním filmem Pochod milionů o útěku Němců z východního Pruska v roce 1944 před Rudou armádou, by byl rád, kdyby se na plánovaném snímků podílela i vdova po Enkem Teresea (34).

"Nejraději bych byl, kdyby na filmu spolupracovala. Byl jsem hluboce ohromen upřímností Teresy Enke i tím, jak otevřeně mluvila o problému jménem deprese," cituje producenta deník Bild.

Jörg Neblung, manažer rodiny Enkeových, ale Hofmannův plán odmítá. "Ani Teresa Enke ani nikdo jiný z jejího okolí o tom nechce ani slyšet a k žádnému filmu o životě Roberta nedají souhlas," oznámil mluvčí.

Jiří Štajner nese rakev zesnulého brankáře Enkeho.
Jiří Štajner nese rakev zesnulého brankáře Enkeho.

Vdova po Enkem, který si kvůli těžkým depresím v listopadu 2009 vzal život, musela řešit před časem i jiné nepříjemnosti. Robertův hrob, kde odpočívá se svou dvouletou dcerkou, totiž někdo pomočil!

Znesvěcení místa posledního Enkeho odpočinku ale sledoval svědek, který si zapsal poznávací značku auta neznámého vandala. Teresa Enke pak celou věc předala policii, jež po čtyřech týdnech vznesla obvinění.

Muži z okolí Hannoveru hrozí za rušení klidu mrtvých pokuta nebo až tříleté vězení.

Zároveň ale statečná vdova pracuje pro nadaci, kterou po smrti manžela na jeho počest založila. Před časem tak předala hannoverské nemocnici dar 6 000 eur (asi 150 tisíc korun), díky kterému budou moci rodiče dětí, které se léčí s onemocněním srdce, bezplatně využívat služeb psychologa.

Právě v hannoverské nemocnici totiž byla hospitalizována i Enkeové dcerka Lara (†2), která kvůli vrozené srdeční vadě zemřela.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud