23. srpna 2010 • 20:29

Hoffenheim opustí Carlos Eduardo, nahradí jej Rudy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý fotbalový reprezentant do 21 let Sebastian Rudy přestoupil ze Stuttgartu do Hoffenheimu, který za něj zaplatil podle neoficiálních zpráv čtyři miliony eur (100 milionů korun).



Dvacetiletý záložník se novému zaměstnavateli upsal na čtyři roky a pokusí se nahradit Brazilce Carlose Eduarda, který je na odchodu do Kazaně.

Ruský mistr má za třiadvacetiletého hráče se čtyřmi reprezentačními starty zaplatit 20 milionů eur (téměř půl miliardy korun). Carlos Eduardo by se tak stal třetím nejdražším fotbalistou přestupujícím z bundesligy. Více zaplatily v historii jen Manchester United za Owena Hargreavese z Bayernu Mnichov (25 milionů eur) a Juventus za Diega z Brém (24,5 milionu).

Brazilský záložník přišel do Hoffenheimu v roce 2007 z Gremia Porto Alegre za sedm milionů eur. V bundeslize odehrál 58 zápasů a dal 13 gólů.

Rudy se ve Stuttgartu nedokázal prosadit natrvalo do základní sestavy, zatímco v Hoffenheimu by měl hrát. "Sledovali jsme ho dlouhodobě a u nás bude mít rozhodně větší šanci," uvedl trenér Ralf Rangnick na adresu fotbalisty, který by se mohl objevit 3. září v utkání německé a české jednadvacítky v kvalifikaci mistrovství Evropy v Mladé Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud