29. srpna 2011 • 08:24

Bývalý kouč Jana Kollera Ricardo Gomes zkolaboval

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéra brazilského týmu Vasco da Gama Ricarda Gomese postihla při nedělním zápase proti Flamengu mozková mrtvice a je ve vážném stavu v nemocnici. Bývalý kouč českého útočníka Jana Kollera z Monaka se podrobil okamžité operaci.



"Je stav je vážný," uvedl trenér Vaska Clóvis Munhoz poté, co se šestačtyřicetiletý trenér a někdejší brazilský reprezentant podrobil operaci. "Při zákroku byla odstraněna krevní sraženina, aby nepoškodila mozkovou tkáň," dodal.

Gomesovi se udělalo špatně zhruba dvacet minut před koncem zápasu a ze stadionu ho musela odvést sanitka do Pasteurovy nemocnice v Riu de Janeiro. Podle agentury AP kouč utrpěl menší mozkovou příhodu už před rokem.

Bývalý obránce Gomes odehrál v 80. a 90. letech v brazilském dresu 45 zápasů. Měl být kapitánem reprezentace na mistrovství světa v USA v roce 1994, ale na poslední chvíli se zranil a přišel tak o titul.

Během kariéry hájil barvy Fluminense, Benfiky Lisabon a PSG, pařížský klub pak od roku 1996 trénoval. Stál také na lavičce Boredaux, Monaka nebo brazilského olympijského výběru.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud