27. dubna 2012 • 16:56

Hřiště v Rusku? Hodí se spíš pro kozy, stěžují si hráči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hřiště, na nichž se hrají zápasy ruské první ligy, se spíše než pro sport hodí pro domácí zvířectvo a jsou hanbou pro ruský fotbal. K takovému závěru došla ve své zprávě mezinárodní unie fotbalistů FIFPro, informuje dnes agentura Reuters.



"Kvalita hřišť v Rusku je ostudná," řekl bývalý hráč Torpeda Moskva Vladimir Leončenko, který je členem technické komise UEFA.

Rusko bude v roce 2018 hostit mistrovství světa, fotbal je v zemi na vzestupu, nicméně na kvalitě hřišť to podle FIFPro není zatím nijak vidět.

"Peněz je dost, mluvíme o klubech s rozpočtem 70 až 80 milionů eur (1,7 miliardy až skoro dvě miliardy korun). Ale jednoduše tu chybí vůle a povědomí o tom, jak do hřišť investovat," řekl Leončenko. "Je to velmi špatné pro image ruského fotbalu," dodal.

Útočník Kamerunu Samuel Eto'o, který hraje za Machačkalu, řekl, že stav, v jakém jsou hřiště, je pro něho daleko větší problém než ruská zima.

"Když jsem zvažoval, zda mám jít do Ruska, říkali mi, že nejhorší jsou mrazy. Ale po chvíli v Rusku jsem si uvědomil, že hlavním problémem zdejšího fotbalu je stav hřišť," řekl útočník, který v minulosti hrával za Barcelonu a Inter Milán.

Tvrdí, že fotbalisté kvůli tomu nemohou hrát tak, jak umí. "Toto není fotbal, to je něco jiného," posteskl si Kamerunec.

Ve zprávě FIFPro zazněly i hlasy ruských hráčů. Servítky si rozhodně nebral třeba Roman Širokov, hráč Zenitu Petrohrad.

"Jak se má hrát na takové zahradě?" řekl o nejmenovaném stadionu ruské nejvyšší soutěže. "Jestli má správce slepice a kozy, ať ho používá on, fotbal se tam ale hrát nedá," dodal Širokov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud