Jonáš Bartoš
22. července 2012 • 14:00

Baroš odmítl USA i Čínu, platově by si pohoršil. Zůstane v Galatasaray?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Turecku ho čeká velká konkurence, přesto v klubu chce zůstat. Fotbalový útočník Milan Baroš odmítl nabídky z Číny a USA. Podle serveru turkish-football.com by v exotických destinacích musel jít s platem výrazně dolů. Třicetiletému forvardovi běží v Istanbulu stávající kontrakt ještě jednu sezonu.



Podle tureckého serveru zněly nabídky z Číny a USA na 1,5 milionu euro ročně (zhruba 39 milionů korun). To je suma o 1,2 milionu euro menší než současná Barošova smlouva v Galatasarayi.

Třicetiletý útočník, jenž po mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru, má v Turecku lukrativní smlouvu. Pravděpodobně i kvůli financím nebude chtít působení v Istanbulu ukončit.

Vítěz turecké ligy bude v nadcházející sezoně hrát Ligu mistrů, což pro českého forvarda může znamenat novou motivaci. Baroš navíc několikrát prohlásil, že je v Istanbulu s rodinou šťastný.

Autor osmi ligových branek z minulé sezony by se ale nemusel na hřiště dostat příliš často. Galatasaray už podepsal nejlepšího střelce turecké ligy Buraka Yilmaze, na soupisce je také nejlepší kanonýr týmu Johan Elmander.

Hodně nahlas se též mluví o možném příchodu Dimitara Berbatova, který má svolení k odchodu z Manchesteru United. Podle tureckých médií se navíc trenér Fatih Terim netají tím, že by se rodáka z Vigantic rád zbavil.

Baroš platí za jednu z největších hvězd Galatasaraye, poslední sezona mu ale nevyšla ideálně. I vinou zranění a zbytečného vyloučení toho na jaře příliš nenahrál, větší prostor dostávali jeho konkurenti z útoku Elmander a Necati.

Milan Baroš se po prohraném čtvrtfinále vzdal dalšího pokračování reprezentační kariéry
Milan Baroš se po prohraném čtvrtfinále vzdal dalšího pokračování reprezentační kariéry

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud