23. července 2012 • 13:20

Neymar se poklonil umění génia. Zlatý míč pro mě? Ne, vyhrát musí Messi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má v sobě ty nejvyšší ambice, s brazilskou reprezentací momentálně touží po zlaté medaili na olympiádě v Londýně. Hvězdný Neymar ale uznává, že minimálně jeden hráč toho na trávníku dokáže ještě víc. "Zlatý míč musí vyhrát Messi, je nejlepší na světě," prozradil reportérům španělského deníku Mundo Deportivo.



Messi v letošní sezoně nastřílel nauvěřitelných 73 gólů. S Barcelonou sice nedosáhl na vítězství v lize ani v Lize mistrů, přesto je zatím hlavním kandidátem na zisk trofeje pro nejlepšího hráče světa za rok 2012.

Fenomenální Argentinec by ocenění Zlatý míč FIFA získal počtvrté v řadě, což se ještě žádnému fotbalistovi nepodařilo. Pětadvacetiletý útočník v lednu vyrovnal Michela Platiniho, který uznávanou anketu vyhrál třikrát v řadě.

"Zlatý míč pro mě? To ne, ten patří Messimu. Je nejlepší na světě, nikdo nehraje tak dobře jako on," uznal i hvězdný Neymar.

Byť dvacetiletý Brazilec platí za největší světový talent současného fotbalu, sklání se nad uměním svého kolegy. "Vyhraje, protože je nejlepší. Každý zápas předvádí na hřišti nové věci. Ano, dejte další Zlatý míč Messimu," zdůraznil Neymar.

Oporu Santosu mocně lanaří do Evropy Barcelona, kde by si v jednom útoku mohl zahrát společně s Messim. Ke spojení excelentních střelců ale zatím nedojde, Neymar chce až do světového šampionátu v roce 2014 zůstat v Brazílii.

S Messim se v klubových dresech potkali naposledy loni v prosinci, kde Barcelona ve finále mistrovství světa klubů rozdrtila Neymarův Santos 4:0. Dva góly dával, hádejte kdo. Samozřejmě nezastavitelný Messi.

Neymar s Messim proti sobě na klubové úrovni nastoupili loni v prosinci při finále mistrovství světa klubů Neymar s Messim proti sobě na klubové úrovni nastoupili loni v prosinci při finále mistrovství světa klubůFoto EPA

Fenomenální Argentinec se už ve 24 letech stal nejlepším střelcem v dějinách Barcelony. Zatím s kariérou rozhodně nekončí a chystá se zbořit další milníky světové kopané.

Mimo jiné mu chybí velký triumf s dospělou reprezentací Argentiny, kde se v posledních zápasech rozstřílel do famózních výkonů. Velká národní výzva zcela jistě přijde na světovém šampionátu za dva roky, který hostí Brazílie.

Romulo (vlevo) a Hulk (vpravo) gratulují Neymarovi k proměněné penaltě
Romulo (vlevo) a Hulk (vpravo) gratulují Neymarovi k proměněné penaltě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud