25. března 2013 • 11:43

Fotbalista Hasebe věnoval 1,8 milionu eur dětem z Fukušimy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Japonský fotbalista Makoto Hasebe už sice pět let hraje v Evropě v barvách Wolfsburgu německou ligu, nezapomíná ale ani na svou vlast. Devětadvacetiletý defenzivní záložník věnoval 1,8 milionu eur dětem z Fukušimy, kterou před dvěma lety zdevastovalo silné zemětřesení, vlna cunami a únik radiace z poškozené jaderné elektrárny.



"Lidé ve Fukušimě potřebují pro svou budoucnost nějakou perspektivu. A děti jsou naší budoucností," řekl Hasebe, jenž se stal v roce 2009 druhým Japoncem v historii, který získal bundesligový titul.

Dětem z postiženého regionu věnuje veškeré výnosy ze své autobiografie, která zatím vyšla jen v Japonsku. V zemi vycházejícího slunce se stala bestsellerem, prodalo se téměř 1,4 milionu výtisků.

Hasebe, jenž je vyhlášený tím, že nepije a nikdy nemluví sprostě, se v charitativní oblasti angažuje dlouhodobě. Pro lidi postižené fukušimskou katastrofou, která si vyžádala přibližně 16.000 obětí, pomohl zorganizovat už několik benefičních akcí. "Chci své krajany inspirovat, aby se více angažovali, a také se tím sám řídit," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud