7. července 2013 • 15:39

Anglický tisk: Kanonýr Bony bude v pondělí hráčem Swansea

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí bude hotovo a útočník Bony Wilfried se stane hráčem Swansea City. Podle serveru Sportsmail to řekl médiím předseda klubu Huw Jenkins. Swansea se konečně dohodla s Arnhemem na finančním odstupném. O jeho přesné výši se spekuluje, mělo by jít zhruba o 13,8 milionu liber (asi 414 milionů korun).



Swansea čtyřiadvacetiletého kanonýra sledovala během uplynulé sezony. V nizozemské lize střílel gól za gólem, nakonec měl na kontě 31 branek během 30 utkání. Proto na stůl Vitesse přistála nabídka od Swansea ve výši 10,2 milionu liber, vedení Arnhemu ji odmítlo.

Spekulovalo se i o zájmu Chelsea, West Hamu, Liverpoolu či Evertonu. Tak se šéfové Swansea rozhodli přihodit, jenže jednání se táhla. „Dohodli jsme se na určité částce, ale všechno se protahovalo, nevěděli jsme, o co Arnhemu jde,“ kroutil hlavou hráčský agent útočníka z Pobřeží slonoviny Francis Kacou.

Teď ale podle všeho došlo ke konečné dohodě. Klub z Walesu by měl za exsparťanského útočníka i s případnými bonusy vysázet 13,8 milionu liber.

Na výsledek tahanice o mladého superstřelce napjatě čeká i pražská Sparta. Do klína jí totiž při přestupu díky výhodně uzavřené smlouvě spadne 20 % z čistého zisku Vitesse.

Útočník Bony Wilfried vydělá pražské Spartě svým přestupem do Swansea další miliony
Útočník Bony Wilfried vydělá pražské Spartě svým přestupem do Swansea další miliony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud