18. prosince 2013 • 13:09

To trhá srdce. Nemocný klučina si splnil sen, má smlouvu s Ajaxem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tisková konference před televizními kamerami, trénink s Ajaxem, stejně jako místo v týmu pro ligový zápas. Tohle je prostě pro osmiletého klučinu splněný sen. Osmiletý Jay Jay, který je vážně nemocný, si užil báječné chvíle a oči mu zářily štěstím.



Osmiletý Jay Jay se sice moc rád směje, jenže je vážně nemocný. Zlobí ho tlusté střevo, trpí agresivní formou IBS (chronická bolest břicha). Z postele ho dostane jen to, že spolyká hromadu prášků, teprve pak může fungovat. Nadace slavného amsterdamského klubu se i proto rozhodla mladíkovi udělat radost. A pořádnou.

VIDEO: Fotbalový Ajax potěšil nemocného mladíka

Trenér týmu Frank de Boer pak před posledním zápasem s Bredou před kamerami přivítal nového hráče.

„Rád bych vám představil naši novou posilu. Jay Jay hraje na levém křídle, na tréninku upoutal naši pozornost, myslíme si, že může být hráčem našeho týmu,“ vyhlásila legenda nizozemského fotbalu. Na mladíka pak čekal v šatně dres Ajaxu.

Vše natáčel nizozemský televizní kanál Fox News, který zinscenoval i povídání expertů ve studiu na téma nové posily Ajaxu.

„Podívejte se na toho kluka z Ajaxu. Jay Jay Willems je rychlý, inteligentní. Ví toho o fotbale fakt hodně, stačí sledovat jeho pohyb,“ líčil nadšeně reportér.

A nemocný klučina zářil štěstím, dostal šanci se s Ajaxem rozcvičovat, byl představen vedle dalších hvězd na velké obrazovce na stadionu, absolvoval i slavnostní nástup k utkání. Pak usedl na lavičku náhradníků a užíval si svůj sen. I po návratu do nemocnice, kdy byl opět připojen na přístroje, bylo jasné, že na tyhle chvíle nikdy nezapomene.

Neymar po faulu Veltmana.
Neymar po faulu Veltmana.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud