28. dubna 2014 • 12:30

Dámská jízda! Fenerbahce vyhrál titul pro 50 tisíc fanynek, slavil i Kadlec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mužům vstup zakázán! Fotbalisté Fenerbahce Istanbul i s českým obráncem Michalem Kadlecem získali devatenáctý turecký titul před hodně nezvyklým publikem - klub byl potrestán za výtržnosti fanoušků a do hlediště tak vpustil pouze ženy a děti do 12 let. Kromě samotných chuligánů ale určitě nikdo nelitoval.



Fenerbahce stačila k zisku titulu tři týdny před koncem turecké ligy bezbranková remíza s Caykur Rizespor a po střechu narvaný stadion mohl vypuknout nadšením. Tentokrát se ale nikdo nemusel bát (alespoň na stadionu) nějakých divokých výtržností. Na tribunách totiž byly pouze ženy a malé děti.

Istanbulský klub přistoupil k podobnému řešení už poněkolikáté - místo aby hrál za trest za výtržnosti před prázdnými tribunami, pustí na ně alespoň fanynky. A ty se nikdy nedají zahanbit a vytvoří fantastickou atmosféru.

Oslavy se pak samozřejmě přelily i do ulic kolem Bosporu, kde už to bylo díky mužským fanouškům divočejší.

Titulu se dočkal i Michal Kadlec, který toho sice v sezoně tolik nenahrál, ale před čtrnácti dny rázně pomohl svému týmu dvěma góly (prvními v sezoně) k zisku titulu. Teď také slavil z pozice náhradníka, ale užíval si to stejně, jak dokazuje třeba fotka z Twitteru, na které ho jedna z fanynek zachytila vykloněného z auta s vlajkou svého klubu...

Na stadionu Fenerbahce vládla skvělá atmosféra i bez mužských fanoušků
Na stadionu Fenerbahce vládla skvělá atmosféra i bez mužských fanoušků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud