10. června 2015 • 11:25

Teplouši, řekl soupeři. V Norsku za to okamžitě dostal červenou

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolikrát v české lize můžete za zápas odezřít fotbalistům ze rtů hrubé nadávky? Pokud by čeští sudí postupovali striktně jako o víkendu arbitr ve druhé norské lize, možná by se mnoho zápasů ani nedohrálo. Tam totiž fotbalista nadával soupeři do „teploušů“ a ihned ho za to stihl trest v podobě vyloučení!



Ve druhé norské lize ukázal sudí červenou kartu Simenu Juklerodovi z týmu Baerum SK za to, že protihráče z týmu Sandnes Ulf počastoval při přímém volném kopu při stavění zdi homofóbním výrazem „gay“, „teplouš“.

Rozhodčí Anders Gjermshus neváhal ani vteřinu a nekompromisně hříšníka v 70. minutě vykázal ze hřiště. Baerum pak prohrál gólem v nastaveném čase 2:3.

Po zápase Simen Juklerod protestoval, že neřekl nic, za co by zasluhoval vyloučení. „Myslím, že jsem neřekl nic, za co bych si červenou kartu zasloužil,“ obhajoval se záložník. Jenže šéf norských sudích Terje Hauge tvrdí něco jiného.

„Už se o tom vedly diskuse několikrát po podobném incidentu před několika lety. Tehdy byla udělena žlutá karta,“ vysvětlil sudí, jenž pískal finále Ligy mistrů v roce 2006 mezi Arsenalem a Barcelonou.

„Řekli jsme našim rozhodčím, že pokud to jasně uslyší a nebudou mít pochyb o tom, co bylo řečeno, mají to trestat červenou kartou,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud