14. července 2015 • 11:57

Boca slaví návrat Téveze. Bouřilo 40 tisíc fanoušků, šílel i Maradona

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Peklo, šílenství, euforie. Carlos Tévez je zpátky v Boce Juniors. Známého útočníka vítalo při návratu na stadionu La Bombonera čtyřicet tisíc fanoušků, v lóži se rozparádil u transparentu „Carlitos. Díky, že jsi zpátky,“ i legendární Argentinec Diego Maradona, jenž Boce fandí. „Vrátil jsem se v plné síle, kvůli velkým vítězstvím. Chci, aby všichni viděli, co je Boca,“ burácel Tévez.



Tévez opustil klub v roce 2004, ale slíbil, že se jednou vrátí. Působil v Corinthians, pak válel na Ostrovech za West Ham, Manchester United a Manchester City, následně se stěhoval do Juventusu. A teď to přišlo.

Útočník, uctívaný fanoušky jako Bůh, vkročil na trávník v dresu s desítkou na zádech a užíval si pekelné ovace. V hledišti se sešlo na čtyřicet tisíc příznivců, mnozí ani nešli do práce. Na stadion se tlačili od devíti ráno, tedy deset hodin před tím, než přivítání Téveze začalo.

Fanoušci nezapomněli na to, že byl Tévez jedním z nich. Na startu kariéry byl obyčejným klukem z chudinské čtvrti Fuerte Apache v Buenos Aires. Útočník pak mnohokrát přiznal, jaké štěstí měl, když se mu povedlo dostat ze světa obrovské chudoby. Nikdy se netajil tím, že tohle období mu v paměti zůstane, i když má miliony.

VIDEO | Úžasné přivítání Carlose Téveze v Boce

Však také často po vstřelení gólu dával najevo, odkud pochází. Místu, kde prožíval dětství, se snažil všemožně pomáhat. Třeba svou nadací. I proto mu všichni drží palce. „Spojení mezi mnou a fanoušky funguje. Oni se identifikovali se mnou a já s nimi. Jsme spolu, cítíme to všichni,“ vykládal.

„Vždycky jsem myslel na návrat domů. Venku je člověk sám, není to lehké. A zvláště každou neděli, když hrála Boca. To je klub, který mě pohltil. Byl a je v mém srdci a teď jsem zpátky,“ řekl hráč na uvítanou fanouškům. S týmem se začne připravovat v úterý, v sobotu ho pak čeká první zápas.

Tévez tak rozšířil řadu hvězd, které se do klubu vrátily po angažmá ve světě. Dříve šli touhle cestou Juan Roman Riquelme, Martin Palermo a Maradona. Jeden rozdíl ale najdeme. Třeba „božský“ Diego přišel v 34 letech, s mnoha skandály na krku, Tévez se vrací v plné síle. Za Juventus dal dvacet gólů a o střelce měly zájem i jiné známé kluby. Jenže on dál Evropě vale.

„Jsem v plné síle. Když mi bylo šestadvacet, vážil jsem víc. Teď jsem lepší než kdy jindy. Jsem na vrcholu, ať se to týká fyzičky nebo mentální připravenosti,“ navnadil příznivce Tévez. „Však mě chtěl Diego Simeone do Atlétika Madrid, ale já jsem chtěl domů.“

Prezident Boky Daniel Angelici byl dojatý. „Chtěl bych poděkovat Carlitosovi, že se rozhodl vrátit přesto, že měl mnoho nabídek. Splnil nám sen. Jsme všichni šťastní,“ prohlásil prezident klubu. „Je to nejlepší den mého života,“ doplnil následně Tévez.

Ten neskrýval spokojenost. „Vy, všichni okolo, jste moji lidé. Šťastný jsem i proto, že nemusím mluvit anglicky ani italsky. A hlavně, jsem se svojí rodinou,“ zářil Tévez. „Vracím se kvůli fanouškům. Všichni toužíme vyhrávat trofeje, ne jenom zápasy. Chceme slavit tituly a já chci všem mladým okolo ukázat, jakým klubem Boca je,“ vykládal útočník.

Prý nikdy nezapomene, kdy s Bocou triumfoval v roce 2003 v Copa Libertadores a následně vyhrál i Interkontinentální pohár, kde Boca dostala na lopatky AC Milán. „Pro taková velká vítězství jsem se vrátil. Chci, abychom vyhráli ligu a zdolali River Plate.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud