Jakub Konečný
5. srpna 2016 • 19:29

Bezprizorní Vacek jde ze Sparty do Izraele. Návrat do Polska se nekoná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkusil si fotbal už ve třech cizích zemích – a teď k tomu přidá čtvrtou. Devětadvacetiletý záložník Kamil Vacek odchází ze Sparty do izraelského Maccabi Haifa. „Oba kluby jsou na Kamilově přestupu dohodnuty,“ potvrdil pro iSport.cz generální ředitel letenského klubu Adam Kotalík.



Kamil Vacek strávil minulou sezonu na úspěšném hostování v Piastu Gliwice, takže se mělo za to, že bude v Polsku pokračovat, mluvilo se třeba o zájmu Lechu Poznaň. Jenže žádná nabídka z většího klubu nepřišla, a tak se devětadvacetiletý reprezentant připravoval s druholigovou Vlašimí. O návrat do Sparty, které patří, neměl zájem a rovněž trenér Zdeněk Ščasný s ním nepočítal.

Situaci kolem Vacka během léta sondovala Plzeň, vážný zájem projevil i Liberec, jenže Vacek dal přednost pokračování své kariéry v zahraničí. Dlouhé čekání na novou štaci je nyní u konce, bezprizorní hráč je před podpisem smlouvy v Maccabi Haifa, čtvrtém týmu uplynulého ročníku nejvyšší izraelské soutěže.

„Ještě zbývají doladit některé detaily ohledně Kamilova kontraktu, ale Sparta už je s Maccabi na všem domluvena,“ uvedl hráčův agent Jindřich Šťastný ze společnosti Sport Invest.

Letenský klub by měl za bývalého fotbalistu Olomouce, Bielefeldu a Chieva Verona dostat 250 tisíc eur, tedy necelých sedm milionů korun.

Přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud