Jan Vacek
28. srpna 2016 • 16:37

Plzeňské ikony letěly do Turecka. Jiné než rychlé akce neumím, řekl Rajtoral

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho byli svázaní s fotbalovou Plzní a všemi jejími úspěchy. Daniel Kolář a František Rajtoral je museli po nepřesvědčivém začátku sezonu hodit za hlavu a soustředit se na nové angažmá. Obě ikony úřadujícho mistra společně odcházejí do tureckého Gaziantepsporu. Jejich přestup se seběhnul tak rychle, že se pořádně nestačili s nyní již bývalými spoluhráči rozloučit. „Snad na to bude ještě čas,“ řekl Kolář před odletem z Prahy.



O odchodu dlouholetých opor se začalo nahlas mluvit po domácí ligové prohře se Zlínem z minulého kola. O další týden později už bylo všechno dojednáno. „Jinačí než rychlé akce neumím. Těším se, teď tam jedu poprvé,“ vtipkoval Rajtoral na ruzyňském letišti. „Je to dost rychlý a ještě jsem to úplně nevstřebal, po sedmi letech je to změna,“ přidal se Kolář se svými pocity.

O angažmá v ambiciózním klubu se museli rozhodnout rychle. „Byly tam i jiné varianty, ale Turecko je krásná země, k tomu počasí a klub má velké ambice. To všechno do toho přihrálo,“ tvrdil Rajtoral. Kolář přiznal, že ho do Turecka lákali už dřív. „Už jsem to čtyřikrát odmítnul, ale asi je mi souzený.“

Oba byli u čtyř ligových titulů, za Viktorii si zahráli také v Lize mistrů. Na uplynulou kapitolu ve svých fotbalových kariérách budou vzpomínat jen pozitivně. „Co se podařilo, bylo fantastický. Budu dál Plzni držet palce,“ řekl Rajtoral. „Nikdy jsem si nevysnil, že bych tam něco takového mohl zažít. Věřím, že mám ještě něco před sebou. A tohle mě posune zase o kousek dál. Nemyslím si, že bych už neměl týmu, co dát. Já už s Plzní vyhrál všechno, co se dalo, tohle je nová výzva,“ zamyslel se Kolář.

Kolář a Rajtoral zamířili do Turecka: Chceme být stejně úspěšní jako ve Viktorce
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud