30. srpna 2016 • 10:51

Kliment je skvělý kluk, řekl šéf Stuttgartu a pustil ho do Kodaně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Jan Kliment si vyzkouší dánskou ligu. Stuttgart ho po sestupu do druhé bundesligy uvolnil na roční hostování do Bröndby Kodaň.



"Jan za námi přišel s tím, že byl rád získal více herní praxe. Je to skvělý kluk, proto jsme mu umožnili jít do Kodaně," řekl sportovní ředitel Stuttgartu Jan Schindelmeiser na klubovém webu.

Dvaadvacetiletý Kliment zazářil na loňském mistrovství Evropy do 21 let a následně přestoupil z Jihlavy do Stuttgartu. V dresu VfB dostal šanci v osmi zápasech bundesligy a vstřelil jeden gól. Dvakrát si zahrál v poháru.

Bröndby patří mezi nejúspěšnější dánské celky. V minulé sezoně skončil kodaňský celek na čtvrtém místě tabulky, v novém ročníku zatím dánskou ligu vede a útočí na svůj jedenáctý titul - první od roku 2005. Klíčovým útočníkem týmu je finský reprezentant Teemu Pukki, který dal v šesti zápasech této sezony osm branek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud