30. března 2017 • 12:11

Schweinsteiger se v Americe musel divit. Dostal divnou otázku o MS

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová kapitola v kariéře Bastiana Schweinsteigera se oficiálně začala psát v Chicagu. Bývalý kapitán německé reprezentace dorazil do zámoří a byl představen jako nejnovější posila mužstva Chicago Fire, za které může poprvé nastoupit už v sobotu. Přestup z Manchesteru United do Spojených států byl tak urychlený, že se bývalá opora Bayernu Mnichov nestihla ani rozloučit.



Schweinsteiger po roce a půl ukončil neúspěšné angažmá na Old Trafford a kývl na roční smlouvu s Chicagem. V klubu, za který v minulosti nastupoval i český internacionál Luboš Kubík, si vydělá téměř 110 milionů korun. V Manchesteru mu ale zůstaly nevyřízené účty, nestačil se totiž rozloučit se spoluhráči.

„Rozhodnutí o přestupu padlo poněkud pozdě, takže jsem klukům z týmu nestačil dát sbohem,“ řekl Schweinsteiger na své první tiskové konferenci v Chicagu. „Oni se navíc připravovali na venkovní zápas (proti Middlesbrough), tak jsem chtěl, aby se soustředili na něj, ne na mě.“

Němcova první tisková konference přinesla i nečekaně vtipný moment. Sám Schweinsteiger se asi divil, když se ho jeden z amerických novinářů zeptal, jestli si myslí, že s týmem Fire může vyhrát mistrovství světa. Nové hvězdě klubu musel vysvětlit generální manažer, že se novinář chtěl otázat na MLS Cup.

Basti není Beckham

Do americké soutěže na sklonku kariéry dorazilo už nemálo fotbalových hvězd - třeba i Robbie Keane, Steven Gerrard, Thierry Henry a samozřejmě David Beckham . Podobnost s anglickou superhvězdou, která se v dresu LA Galaxy stala tváří ligy, však Schweinsteiger odmítá.

"Na srovnání s Beckhamem vůbec nemyslím. Prostě chci hrát dobrý fotbal, pomoci týmu a také pomoci obyvatelům Chicaga, aby si uživali fotbal," řekl 32letý fotbalista a vzpomněl na úspěšné sportovní týmy, které ve třetím nejlidnatějším městě spojených států působí. "Chicago má skvělý tým v baseballu, hokeji i americkém fotbalu, a doufejme, že brzy i výborné fotbalové mužstvo," zrekapituloval.

To Schweinsteigerův nový kouč, Srb Veljko Paunovič, se nebál svého svěřence vychválit do nebe. "Měli jsme skvělý první trénink, Bastian všechny inspiruje a všichni chtějí hrát vedle něj," řekl na tiskové konferenci. "Je světová extratřída, jako hráč i jako člověk. Myslím, že v budoucnu může být ikonou MLS," dodal.

Otázkou zůstává, na jakém postu bude srbský trenér novou hvězdu využívat. Padl návrh, že by se Schweinsteiger postavil na pozici ofenzivního záložníka. Pro něj to však není podstatné. "Cítím se dobře na každém postu v záloze. V Bayernu jsem někdy hrával křídlo, dokonce i beka, takže dokážu zahrát na několika různých pozicích," řekl americkým novinářům.

Německá hvězda si každopádně nepřišla do Chicaga jen udělat hezký důchod, týmu hodlá stůj co stůj pomoci. "Každou volnou minutu chci využít k tomu, abych viděl své spoluhráče hrát a zvykl si na ně. Doufám, že brzy začneme mít dobré výsledky. Nerad totiž prohrávám."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud