30. května 2017 • 18:30

Omyl Paixao? V Polsku bojuje o titul i krále střelců. Nemožné neexistuje, říká

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě nechtěný, po návratu do Polska vzývaný. Portugalský útočník Marco Paixao se po nevydařeném angažmá v Praze znovu dostal do formy. V polské Ekstraklase je v čele tabulky střelců a s Lechií Gdaňsk bojuje o mistrovský titul. Naposledy se předvedl v neděli, kdy hattrickem sestřelil Pogoň Štetín. „To se mi ještě nikdy za jednu sezonu nepovedlo. Jen to ukazuje, že nemožné neexistuje," říká 32letý střelec.



Když v létě 2015 přicházel do Sparty z Wroclawi, prohlásil, že by rád nastřílel přes 30 gólů za sezonu. Blýskl se v přípravných duelech, ve kterých dal šest branek, ale v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál pouze tři starty, které v součtu vydaly na 134 minut.

Víc tehdejší kouč Letenských Zdeněk Ščasný Portugalci nedovolil. Vadila mu především jeho špatná kondice a fyzička. A tak velká posila do ofenzivy často vysedávala mezi náhradníky. Vše vyvrcholilo, když si Paixao po třech měsících ve Spartě zlomil kotník a podzimní sezona pro něj skončila. V lednu dal Praze vale a zamířil zpátky do polské ligy, kde se mu předtím dařilo.

Za Lechii Gdaňsk nastoupil pouze do tří zápasů, hlavní forma se však dostavila od nové sezony. Paixao se znovu ocitl v roli prvotřídního střelce. Ze sestavy jej v zimě nevyřadila ani posila ze Slavie Gino van Kessel. Společně s Marcinem Robakem vévodí tabulce střelců (18 branek).

Portugalec Marco Paixao se ze Sparty vrací do Polska, upsal se Lechii Gdaňsk
Portugalec Marco Paixao se ze Sparty vrací do Polska, upsal se Lechii Gdaňsk

Naposledy se Paixao, který se v Lechii potkal se svým bratrem Flaviem, předvedl v neděli v zápase s Pogoňěm Štetín. Soupeře v play off o mistrovský titul pomohl skolit třemi góly. V aktuální sezoně to bylo již podruhé, kdy portugalský útočník zaznamenal hattrick.

„To se mi ještě nikdy za jednu sezonu nepovedlo. Jen to ukazuje, že nemožné neexistuje,“ zářil štěstím po nedělním utkání v rozhovoru pro dziennikbaltycki.pl.

Na krále střelců však momentálně nemyslí. „Na tom mi vůbec nezáleží. Teď jde hlavně o klub. Chceme vyhrát zbývající zápas a řešit to, na jaké příčce skončíme. Kdo se stane nejlepším střelcem, je vedlejší,“ dodal.

Lechia je aktuálně na čtvrté příčce ve skupině, kde se bojuje o mistrovský titul. Do konce zbývá jeden duel a ztráta na první místo, které drží Legia Varšava, činí pouze dva body.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud