26. června 2017 • 10:14

Česká rošáda? Bern chce Havla, obránce Bohemians má nahradit Lecjakse

Autor: jv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z českého pohledu mimořádně zajímavou rošádu provádí elitní švýcarský klub Young Boys Bern. Druhý celek uplynulého ligového ročníku včera oznámil odchod obránce Jana Lecjakse do Dinama Záhřeb. A už má rovnou vyhlédnutou náhradu. Podle informací deníku Sport Bern znovu loví v tuzemských vodách. Ukázal totiž na Milana Havla, oporu reprezentační jednadvacítky, jež si udělala zajímavé jméno na evropském šampionátu v Polsku.



Dvaadvacetiletý defenzivní univerzál, kterému nedělá problém nastoupit na obou krajních obrany, má za sebou vynikající sezonu v dresu Bohemians. Už před začátkem turnaje byl o Milana Havla velký zájem, mluvilo se o Slavii i Spartě, konkrétní nabídku předložila Mladá Boleslav.

Hráč se svým agentem ovšem odložili rozhodnutí o další budoucnosti až po mistrovství Evropy jednadvacítek v Polsku. A dobře udělali. Havel totiž v Polsku patří mezi nejlepší české hráče, velice dobře zvládl těžké zápasy proti Německu i Itálii. „Milan Havel je typický jezdec po lajně, může nastupovat zleva i zprava, nevadí mu hrát přes nohu. Když se řekne dělník, hned se mi vybaví právě on. Má to založené na poctivosti a bojovnosti,“ řekl o něm během turnaje asistent trenéra Martin Svědík.

Tyhle vlastnosti českého reprezentanta vzbudily zájem v zahraničí. Konkrétně ve Švýcarsku. Laso přilétlo z elitního tamního celku Young Boys Bern, který zakončil sezonu na druhé příčce a chystá se na boje o postup do základní skupiny Ligy mistrů. Celek, jenž v domácím prostředí nastupuje netradičně na umělém trávníku, by v rámci třetího předkola mimo jiné mohl narazit i na plzeňskou Viktorii.

„Klub má momentálně na soupisce pouze jednoho levého obránce, proto chce získat Havla. Jednání už probíhají. Young Boys rádi spoléhají na hráče, ,u kterých je velký předpoklad, že se budou ještě zlepšovat,“ řekl Sportu zdroj dobře obeznámený s děním v klubu. Švýcarský celek zároveň svažuje na Havlovu pozici rovněž angažování Mickaela Facchinettiho z Thunu.

O Havla mají Švýcaři velký zájem i z toho důvodu, že v klubu po šesti letech skončil jiný levý obránce z Čech, Jan Lecjaks. Ten se nově dohodl na tříletém kontraktu s Dinamem Záhřeb. „Klub ho sledoval dlouho a o vážném zájmu o Honzu svědčí i fakt, že se do finálního jednání vložil osobně i majitel klubu Zdravko Mamič,“ řekl Lecjaksův agent Jan Levý.

Tenhle odchod znamená, že se Havlovi v Bernu otevřely dveře dokořán. Transfer je na dobré cestě, definitivně jasno bude po skončení evropského šampionátu.

Fotbalové přestupy ONLINE sledujte ZDE>>>

Zlín - Bohemians: Havel po rohu vyrovnává na 1:1
Video se připravuje ...

Bohemians - Zlín: Havel nadvakrát Švengera nepřekonal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud