Jonáš Bartoš
30. července 2017 • 15:07

Pekhart začal v Izraeli skvěle. Připravil gól, aplaudoval mu celý stadion

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Izraelská mise pro něj odstartovala báječně. Tomáš Pekhart se osm dní poté, co dotáhl přestup do Hapoelu Beer Ševa, poprvé ukázal v novém dresu na hřišti. Český forvard se uvedl skvěle – v pohárovém utkání proti Hapoelu Aškelon naskočil na posledních patnáct minut a při výhře 3:0 asistoval u druhé branky. „Zatím mám samé skvělé dojmy,“ hlásí pro iSport.cz 28letý rodák ze Sušice.



Pekhartův přesun z řeckého AEK, kde se v minulé sezoně stal nejlepším střelcem, proběhl bleskovou rychlostí. Ve středu, dva dny po příletu, ho oficiálně přivítali fanoušci, v sobotu si pak zahrál první zápas.

„Dva nebo tři tréninky jsem zvládl s kondičním trenérem, s týmem jsem trénoval jen jednou. Trenér se mě ptal, jak se cítím, jestli bych tam chtěl jít, že mě tam dá na deset, patnáct minut, abych tým poznal. Zatím spoluhráče neznám ani jménem,“ přibližuje Pekhart.

Kouč izraelského mistra plán splnil a v sobotu českého útočníka poprvé vyslal na hřiště. Pekhart odehrál závěrečných patnáct minut a hned na sebe upozornil. Ve vápně si našel volný prostor, přesnou hlavičkou sklepl centr na volného spoluhráče a ten dostal míč do sítě. „Zápas dopadl super,“ pochvaluje si vytáhlý střelec výhru Beer Ševy 3:0.

VIDEO: první asistence Tomáše Pekharta v dresu Beer Ševy

Z nového klubu má zatím samé skvělé pocity. „Takhle o mě nebylo postaráno ani v Německu. Hned jak jsem přilétl, za hodinu jsem měl telefon, auto, druhý den mi ukázali pět, šest baráků, rovnou jsem si něco vybral a za týden se budu moct přestěhovat do svého,“ oceňuje servis pro hráče.

Pekharta v novém působišti skvěle přijali i fanoušci. „Před středečním zápasem s Ludogorcem (první duel 3. předkola Ligy mistrů) to byl druhý den, co jsem přilétl. Před zápasem mi udělali přivítání, komentátor řekl mé jméno, já šel doprostřed hřiště a vyprodaný stadion mi aplaudoval. Fakt super,“ líbí se útočníkovi.

Český útočník, který si v klubu vzal netradiční číslo 99, se může brzy dočkat další šance. S týmem s největší pravděpodobností odletí do Bulharska na odvetu v boji o Ligu mistrů, izraelský mistr má partii s Ludogorcem po domácí výhře 2:0 skvěle rozehranou.

„Normálně tam poletím, jen nevím, jakým způsobem zasáhnu do zápasu. Trenér v rozhovoru po sobotním poháru řekl, že poletím s týmem a ve středu začnu na lavičce,“ těší se Pekhart na důležitý pohárový duel.

Právě vidina základní skupiny Ligy mistrů, do které se ambiciózní Beer Ševa chce letos podívat, je pro Pekharta velkým lákadlem. Nejprestižnější klubovou soutěž Evropy si vytáhlý střelec dosud ještě nezahrál. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud