2. října 2017 • 17:00

Prohra se neodpouští! Hráče polského mistra napadli vlastní fanoušci

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že polští fanoušci umí pořádně přiostřit atmosféru, to není žádná novinka. V neděli ale překročili hranici. Příznivci Legie Varšava po prohře jejich klubu s Poznaní napadli hráče polského mistra přímo u jejich autobusu.



Legia, za kterou nastupuje i český reprezentant Adam Hloušek, je úřadující mistr, vstup do nové sezony jí ale nevychází podle představ fanoušků. S šestnácti body je na osmém místě, přesně v polovině tabulky. A fanouškům po druhé prohře v řadě došla trpělivost. Poté, co varšavský klub nestačil na Lech Poznaň a podlehl mu 0:3, si zhruba padesátka radikálních fandů počkala na hráče u autobusu.

Pozvání k diskusi se rychle změnilo ve fyzickou konfrontaci, několik hráčů dostalo ránu do zátylku, ušetřen nebyl ani asistent trenér Aleksandar Vukovič. "Jestli budete takhle hrát dál, tak si pro vás znovu přijdeme," měli podle informací polských médií křičet útočící fanoušci.

Nový kouč Romeo Jozak zůstal podle listu Przeglad Sportowy v klubovém autobuse. Polský deník informuje, že nikdo z napadených neměl přijít k újmě na zdraví, ačkoli poblíž nestáli vůbec žádní členové ochranky, kteří by incidentu potenciálně mohli zabránit.

Střet s fanoušky může mít pro polského mistra i nepříjemný finanční dopad. Pokud se někteří z fotbalistů rozhodnou, že s Legií rozvážou smlouvu kvůli neschopnosti klubu ochránit jejich zdraví, budou muset být ze svých kontraktů vyplaceni.

Hráčům jistě na sebevědomí nepřidaní ani slova chorvatského kouče Jozaka, který je vede od 13. září. "Tým mě zradil. Hráli jako malí kluci," stěžoval si 44letý rodák z Rijeky. Jeho slova podle polského tisku nebyla, pochopitelně, mezi hráči přijata nejlépe, nový trenér tak už po pouhých dvou týdnech ve funkci postrádá důveru svých svěřenců. Jestli chce Legia zabránit dalším případným střetům, bude se jistě muset něco rychle změnit.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud