14. prosince 2017 • 11:29

To se chystá na Plzeň! Fanoušci Partizanu se při derby servali do krve

Autor: iSport.cz, pav, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni se mají na co těšit. Na Viktorii v play off Evropské ligy vyrukuje Partizan Bělehrad, tradiční srbský tým, který ještě víc než sportovní úspěchy a skvělá akademie proslavili divocí fanoušci. Ti se pořádně předvedli při středečním derby s nenáviděným městským rivalem Crvenou Zvezdou. Na hřišti sice zápas dopadl smírně 1:1, v hledišti to ale byla doslova krvavá válka.



Věčné derby, jak se vyhrocenému souboji mezi Partizanem a Crvenou Zvezdou Bělehrad přezdívá, se zvhlo v pořádně hororovou podívanou. První informace hovořily o tom, že několik fanoušků hostující Zvezdy se dostalo k lístkům do sektoru domácích a jen co se to domácí "Grobari" dozvěděli, vydali se hlásat svou spravedlnost. Novější zprávy ale uvedly na pravou míru, že se dvě skupiny fanoušků Partizanu poprali mezi sebou.

Zápas se ještě před koncem prvního poločasu za stavu 0:0 musel přerušit, aby policisté mohli zasáhnout proti krvavým rozbrojům. Ještě za zvuků dělobuchů zatýkali polonahé, krví pokryté bijce, kteří podle očitých svědků z hostujících fandů strhávali oblečení a prali se s nimi. Podle srbských médií byl jeden z chuligánů ošetřen s bodným zraněním.

Srbská policie při vypjatém bělehradském derby zadržela 26 chuligánů. Nepokoje na stadionu Partizanu odstartovala bitka mezi dvěma frakcemi domácích fanoušků. Několik příznivců bylo svlečeno a vyhozeno z tribuny, někteří výtržníci si odnesli krvavá zranění na hlavě i popáleniny od světlic, zraněno bylo minimálně 20 lidí. Bělehradská policie uvedla, že mezi zadrženými jsou i cizinci, ale jejich národnost nespecifikovala.

Jestli fanoušci Partizanu dorazí do Plzně jen z poloviny tak naštvaní, mají se Štruncovy sady na co těšit. Na fotky z celé krvavé mely se podívejte v GALERII.

Policie zadržela kvůli výtržnostem několik zkrvavených fanoušků obou týmů
Policie zadržela kvůli výtržnostem několik zkrvavených fanoušků obou týmů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud