29. ledna 2018 • 20:57

Vaclík počtvrté vládne gólmanům ve Švýcarsku. Můj nejlepší rok, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Tomáš Vaclík byl počtvrté za sebou vybrán do nejlepší jedenáctky švýcarské ligy. Gólman Basileje byl oceněn na pondělním galavečeru. Poprvé ho nedoplnil další Čech v týmu švýcarského mistra obránce Marek Suchý, který se tentokrát do sestavy nevešel.



Vaclík přišel do Basileje v roce 2014 ze Sparty a od té doby je nejlepším gólmanem švýcarské soutěže. Pokaždé se objevil ve výběru nejlepších hráčů. Během podzimu v 19 zápasech inkasoval jen 16 branek a sedmkrát udržel čisté konto. Dalších šest nul přidal loni na jaře, kdy pomohl Basileji k titulu.

"Je to ohromná pocta. Být v nejlepší sestavě soutěže je velké ocenění a jsem rád, že se mi to podařilo každý rok, co jsem v Basileji," řekl Vaclík. "Řekl bych, že mám za sebou nejlepší rok. Získali jsme obě trofeje, o které jsme ve Švýcarsku hráli, v lize jsme vytvořili rekordy a v Lize mistrů jsme postoupili mezi nejlepších 16 týmů," dodal.

V nominaci mezi gólmany byli také Anton Mitrjuškin ze Sionu a David von Ballmoos z Bernu. "Oba měli skvělou sezonu. Mitrjuškin postoupil se Sionem do finále poháru a Von Balmos vede s Bernem ligu," ocenil kolegy Vaclík.

V ideální sestavě ho doplnili spoluhráči Michael Lang, Manuel Akanji, Renato Steffen a Mohamed Elyounoussi, útočník Thunu Simone Rapp a pětice z Bernu Kevin Mbabu, Jordan Lotomba, Sékou Sanogo, Miralem Sulejmani a Roger Assalé, kteří vedou s Young Boys ligovou tabulku. Lang byl zvolen nejlepším hráčem celé soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud